|

Tur minibüsü devrildi: 17 yaralı

Antalya havaalanında aldığı Alman turist kafilesini Alanya'ya götüren tur minibüsü, Manavgat-Alanya karayolunda kaza yaptı. Kazada, 13'ü Alman 14 kişi yaralandı.

İha
00:00 - 7/09/2009 Pazartesi
Güncelleme: 10:03 - 7/09/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Tur minibüsü devrildi: 17 yaralı
Tur minibüsü devrildi: 17 yaralı

Tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye gelen Alman turistler, Antalya havalimanından Alanya'ya giderken Süleyman Tuğrul yönetimindeki 72 DC 130 plakalı tur minibüsü kaza yaptı. Kızılağaç köyü yakınlarında meydana gelen kazada minibüste bulunan 13 Alman ile araç sürücüsü yaralandı. Minibüsün tabela ve bordürlere çarptıktan sonra ters dönüp 200 metre sürüklendikten sonra durabildiği açıklandı.

Kazada yaralanan 1'i ağır 13 Alman turist ambulanslarla Manavgat Özel Akdeniz, Özel Sevgi ve Anadolu hastanelerine götürüldü. Sürücü Süleyman Tuğrul da Manavgat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane yetkilileri, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti. Kazada, Andrea Böhner, Danıel Schweifurtt, İngrid Schwersler, Herberd Schwersler, Elena Sudnicxn, Sergey Sudnicxn, Suzanne Haug, Britta Merk, İris ve Hans Pijls, Wiel Pijls, Jeanna Stocg, Heiko Stoob yaralanan Alman turistler oldu.

15 yıl önce