|

Turist otobüsü otomobile çarptı: 3 yaralı

İzmir'in Bergama İlçesinde, Bulgar turistlerin bulunduğu Bulgaristan plakalı tur otobüsünün kavşakta çarptığı otomobildeki 3 kişi yaralandı.

Yeni Şafak
12:45 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:51 - 7/05/2015 Perşembe
DHA

Kaza, dün saat 21.30 sıralarında, İzmir- Çanakkale Karayolu Bergama Kavşağı'nda meydana geldi. Karabük Polis Okulu'nda Teknisyen Üzeyir Şengül (23) ile Yusuf İçel, arkadaşı Olcay Işıktaş'ın (23) yönetimindeki 06 FK 6819 plakalı otomobil ile Bergama'daki bir yakınlarını ziyarete geldi. Bir süre vakit geçirdikten sonra üç arkadaş tekrar Işıktaş'ın kullandığı otomobille İzmir merkeze dönmek üzere yola çıktı.



Ancak Bergama Kavşağı'nda Işıktaş'ın kullandığı otomobilin sol yanına, İzmir'den Çanakkale yönüne giden Canev Yancho yönetimindeki PB 0717 PA Bulgaristan plakalı tur otobüsü çarptı. Kazada otomobildeki 3 arkadaş yaralandı.



İhbar üzerine kaza yerine gelen acil yardım ekipleri Yusuf İçel, Üzeyir Şengül ve Olcay Işıktaş'ı Dr. Faruk İlker Bergama Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Durumu ağır olan yaralılardan İçel, yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Bir diğer ağır yaralı Olcay Işıktaş'ın ise yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğü bildirildi.



Tur otobüsünün şoförü Canev Yancho, polis tarafından gözaltına alındı. Otobüsteki 46 Bulgar yolcu, başka bir otobüs ile yoluna devam etti. Bulgar grubun 15 gün önce Türkiye'ye geldiği ve ören yerlerini gezdiği öğrenildi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.



#turist otobüsü kaza
#tur otobüsü kaza
9 yıl önce