|

Türk ekonomisine İngiliz iyimserliği

Türkiye ekonomisinde bir problem görmediğini belirten İngiltere''nin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner, ''Yabancı yatırımcı Türkiye''de sıcak karşılanıyor. Türkiye''ye yatırım yapmak için pek çok sebep var'' dedi.

Aa
00:00 - 14/06/2013 Cuma
Güncelleme: 21:48 - 13/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Türk ekonomisine İngiliz iyimserliği
Türk ekonomisine İngiliz iyimserliği

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile İngiltere Ticaret ve Yatırım Kurumu (UKTI) arasında sözleşme imzalandı. İmza töreninde sonuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, ''Dünya genelinde uluslararası müteahhitlik geliri geçtiğimiz 10 yılda ortalamada yüzde 16''lık bir büyüme seyri izlerken, ülkemiz, ortalamada yüzde 22''lik bir büyüme performansıyla dünya genelinde payını yüzde 3,5''e çıkarmıştır'' dedi.

''Müşavirlik ve Müteahhitlik Hizmetlerinin Geliştirilmesinde Türk-İngiliz İşbirliği'' konulu seminer öncesi konuşan Olpak,''Hizmetler sektörü dengesinde, her iki ülkenin hizmet ihracatının, hizmet ithalatından fazla olduğunu görüyoruz.'' dedi. Olpak, MÜSİAD olarak, müteahhitlik hizmetlerini yurt içinde ve yurt dışında sadece iktisadi bir faaliyet olarak görmediklerini ''Dünyayı imar etme'' motivasyonuyla yola çıktıklarını belirtti.

YATIRIM İŞBİRLİĞİ

Olpak, şöyle devam etti: ''Bu motivasyonumuzu, 2023''te 500 milyar dolarlık ihracat hedefimize yönlendirirken, büyüme-cari açık makasının kırılması gerektiğini de bir kez daha vurgulamak isterim. Cari açığa sebep olmayacak sağlıklı bir büyüme için, bu anlamda, ülkemizin hizmet ihracatını, artırması gerekmektedir.''

İngiltere''nin İstanbul Başkonsolosu ve UKTI Direktörü Leigh Turner ise İngiltere olarak Türkiye ve Türk ekonomisine güvendiklerini dile getiren Turner, ''Türkiye''ye yatırım yapmak için pek çok sebep var. Türkiye ve Türk halkı yabancı yatırımcıları misafirperver şekilde karşılıyor.'' diye konuştu.

İKTİSADİ SORUN YOK

Taksim olayları ve Londra G8 protestoları arasında insanların demokratik haklarını dile getirmesi haricinde herhangi bir bağlantı görmediğini belirten Başkonsolos Leigh Turner,'' İngiltere, Türkiye''ye ve Türk ekonomisine çok iyimser bakıyor'' dedi ve şöyle devam etti: ''Ekonomik ilişkinin artarak devam etmesini görmek istiyoruz. Bunun dışında herhangi bir problem görmüyorum. Türk otoritesinin açıka ifade ettiği bir konu var, yabancı yatırımcı Türkiye için çok önemli ve Türkiye''de çok iyi karşılanıyorlar. Barışçıl protestolara açık olmak gerekmektedir''


11 yıl önce