|

Türk savaş uçakları Kuzey Irak'ı bombalıyor

Yeni Şafak
00:00 - 25/12/2007 Salı
Güncelleme: 12:38 - 25/12/2007 Salı
Yeni Şafak
Türk savaş uçakları Kuzey Irak'ı bombalıyor
Türk savaş uçakları Kuzey Irak'ı bombalıyor

Reuters, Türk savaş uçaklarının sınırın Irak tarafını bombaladığını duyurdu. Mehmetçik tarafından teröristlere yönelik sürdürülen operasyonların özellikle Avaşin ve Govend kampları civarında yoğunlaştığı belirtildi. Hız kesmeden devam eden operasyonlarda Irak sınırına sıfır noktada bulunan bölgelerin Mehmetçik kontrolünde olduğu bildirildi.


Türk savaş uçaklarının Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik yaptığı hava harekatlarında vurulan Avaşin ve Zap kamplarının, sınırda konuşlanan Mehmetçik tarafından da toplarla dövülmeye devam ettiği öğrenildi.


Bu arada Yüksekova, Dağlıca ile Şemdinli, Yeşilova bölgesindeki birliklerin tetikte beklediği, Yeşilova ve Derecik'te konuşlanan Mehmetçiğin Kuzey Irak topraklarındaki Bermız köyüne giderek bölgede arama tarama faaliyeti yaptığı bildirildi.


Operasyonların özellikle Şemdinli sınırındaki Balkaya dağları arkasında bulunan Govend kampına doğru hareketlendiği ve Cemço, Metina, Haftanin ve Hakurk'ta yer alan PKK kamplarının yoğun topçu ateşi altında olduğu öğrenildi.


Öte yandan Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Skorsky ve Kobra helikopterleri, Gabar ve Küpeli Dağındaki arama tarama faaliyetlerine destek veriyor.


Sınır bölgelerinde terör örgütü PKK'ya karşı hava destekli operasyonlar devam ederken, kritik noktalarda ise Mehmetçiklerin nöbeti sürüyor. Soğuk hava ve elverişsiz doğa şartlarına rağmen Cudi Dağı ve Gabar Dağı başta olmak üzere Kuzey Irak sınırının sıfır noktalarında askerler elleri tetikte bekliyor.


Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK kamplarına havadan yaptığı operasyonun ardından sınır güvenliği daha da artarken PKK'nın uzaktan kumandalı mayınlı tuzaklarına karşılık da Mehmetçik mayın tarama faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

16 yıl önce