|

Türkiye çok farklı

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda yer alan A Milli Futbol Takımımız, deplasmanda karşılaştığı Kosova'yı Volkan Şen, Cengiz Ünder, Burak Yılmaz ve Ozan Tufan ile devirdi. Ay-yıldızlılarımız, puanını 11 yaparak üçüncü sıraya yükseldi. Millilerimiz, 13'er puanla ilk iki sırada olan Hırvatistan ve İzlanda ile farkı 2'ye indirdi. Bir sonraki maçımızı 2 Eylül'de Ukrayna ile yapacağız.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:24 - 12/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye çok farklı
Türkiye çok farklı

Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde I Grubu'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımımız, Kosova ile Arnavutluk'ta yaptığı maçı 4-1 kazandı. Ay-yıldızlılar, puanını 11 yaparak üçüncü sıraya yükseldi. Grubumuzdaki diğer maçta lider Hırvatistan, İzlanda'ya yenilince iki takımın da puanları 13 oldu ve aramızdaki fark 2'ye indi. Grupta Ukrayna, Hırvatistan, İzlanda ve Finlandiya ile yapacağımız maçlar son derece önemli hale geldi.

MAÇA HIZLI BAŞLADIK

Millilerimiz, maça hızlı başlayan taraf oldu. 6. dakikada Hasan Ali’nin soldan ortasında ön direkte Volkan Şen’in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-1. 22. dakikada Valon Berisha’nın soldan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasındaki Rrahmani’nin kafa vuruşu gol oldu: 1-1. 31'de Selçuk’un kornerinde arka direkteki Cengiz Ünder, topu kafayla ağlara gönderdi: 1-2. 39. dakikada Valon Berisha’nın sağdan ortasında ön direkte topla buluşan Avdijaj’ın kafa vuruşunda top kaleci Volkan Babacan’da kaldı.

İKİNCİ YARI HIZ KESMEDİK

Karşılaşmanın 55. dakikasında Mehmet Topal savunmada bir an yavaş kalınca topu Berisha'ya kaptırdı. Araya son anda giren Oğuzhan başarılı bir hamlede bulundu ve son anda vuruş izni vermedi. 61. dakikada Oğuzhan'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan golcü oyuncu Burak Yılmaz, yaptığı ani dönüşün ardından topu hemen kaleye gönderdi ve ağlarla buluşturdu: 1-3. Dakikalar 82'yi gösterdiğinde ise mililerimiz adına ağları havalandıran isim bu kez Ozan Tufan oldu. Yusuf Yazıcı'nın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Ozan, düzgün bir vuruşla ağları buldu ve skoru ilan etti: 1-4.

Volkan, milli takımda Şen

Fenerbahçe forması giyen Volkan Şen, milli takımda attığı gollerle dikkatleri çekti. 2016-2017 sezonunda sarı-lacivertli takımla ligde 26 maça çıkan ve hiç gol atamayan 29 yaşındaki futbolcu, aynı dönemde milli takımla 2 kez ağları sarstı. Başarılı futbolcu, bu iki golü de Kosova'ya attı.

Arda'nın forması
Yusuf Yazıcı'ya

A Milli Takım'ın son günlerdeki en önemli gündem maddelerinden biri Arda Turan'ın durumu oldu. Makedonya ile yapılan hazırlık maçının ardından dönüş uçağında bir gazeteciye sözlü ve fiziki saldırıda bulunan deneyimli futbolcu, teknik direktör Fatih Terim tarafından kamptan gönderildi. Arda, bunun üzerine yaptığı basın toplantısında milli takım kariyerini sonlandırdığını ve bir daha ay-yıldızlı formayı iymeyeceğini açıkladı. Er çok merak edilen sorular arasında yer alan Arda'nın 10 numaralı formasını kimin giyeceği de dün gece belli oldu. Fatih Terim, milli takımı bırakan Arda Turan'ın 10 numaralı formasını genç yıldız Yusuf Yazıcı'ya verdi. Yusuf Yazıcı ilk kez çağrıldığı milli takımda 10 numara forma ile yedek kulübesinde şans bekledi.

Kaptanlık pazubandı
Mehmet Topal'da

A Milli Takım'ın önemli isimleri arasında yer alan Mehmet Topal, dün gece maça ilk 11'de başlarken farklı bir sorumlulukla sahaya çıktı. 31 yaşındaki futbolcu, kaptanlık pazubandını koluna geçirerek yeşil çimler üzerinde mücadele etti. Milli takımda daha önce kaptanlık görevini, Makedonya maçı sonrası yaşanan olaylar nedeniyle ay-yıldızlı formayı bıraktığını açıklayan Arda Turan üstleniyordu.

  • Kosova'ya karşı
    kadroda 7 farklı isim
  • Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, dün gece Kosova ile yaptığımız maçta, Makedonya ile yapılan hazırlık karşılaşmasından 7 farklı isimle sahaya çıktı. Deneyimli teknik adam, Makedonya mücadelesine ilk 11'inde başlattığı İsmail Köybaşı, Yunus Mallı, Emre Çolak, Olcay Şahan ve Enes Ünal'ı dün yedek soyundurdu. Makedonya ile oynanan hazırlık maçında yer alan ve takım kadrosundan çıkarılan Arda Turan ile Kaan Ayhan, Kosova kadrosunda yer almayan isimler oldu.


Cengiz, 4. maçında
2. golünü attı

A Milli Takımımızın, Kosova ile yaptığı karşılaşmada ikinci golümüzü atan Cengiz Ünder, A Milli Takım'la çıktığı 4. maçında kendi adına ikinci golünü ağlara gönderdi. 19 yaşındaki futbolcu, ilk golünü ise Mart ayında yapılan Moldova iye yapılan hazırlık maçında kaydetmişti.

Burak Yılmaz, Tuncay'ı geçti

Ay-yıldızlılarımızın golcü isimlerinden Burak Yılmaz, dün gece Kosova ağlarına gönderdiği golle kariyeri adına önemli bir ilke imza attı. 31 yaşındaki oyuncu, A Milli Takım forması altında 23. golünü ağlara göndererek Tuncay Şanlı'yı geride bıraktı. Burak, ay-yıldızlı takımın en golcü ikinci ismi oldu. Bu arada, millilerimiz Burak'ın gol attığı maçları kaybetmezken 15 galibiyet, 4 de beraberlik aldı. Burak, dün gece gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü ve 2 Eylül'deki Ukrayna maçında forma giyemeyecek.




#Kosova
#Tuncay Şanlı
#Mehmet Topal
7 yıl önce