|

Türkiye ile İran'dan PKK'ya ortak operasyon

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu sabah İran ile terör örgütü PKK'ya ortak operasyon yaptık" dedi. Operasyonun sabah 8'de başladığı bilgisini paylaşan Soylu, yürütülen faaliyetin sonuçlarını daha sonra açıklayacaklarını söyledi. İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari, de dün yaptığı açıklamada "Türkiye-İran sınırında ortak operasyon yapacağız. Sınırda genel olarak sorun yok" ifadesini kullanmıştı.

Yeni Şafak
14:46 - 18/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 14:57 - 18/03/2019 Pazartesi
AA
Türkiye ve İran sınır bölgesinde ortak operasyon düzenleyecek.
Türkiye ve İran sınır bölgesinde ortak operasyon düzenleyecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu sabah İran ile terör örgütü PKK'ya ortak operasyon yaptık" dedi.

Operasyonun sabah aşladığı bilgisini paylaşan Bakan Soylu, "Bu sabah 08.00 itibarıyla İran'la doğu sınırımızda PKK'ya yönelik ortak operasyon yapmaya başladık. Sonucu açıklayacağız" ifadesini kullandı.

İran tarafı da açıklama yapmıştı

İran İçişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Zülfikari de "Türkiye-İran sınırında ortak operasyon yapacağız. Sınırda genel olarak sorun yok" açıklamasını yapmıştı.

Türkiye ile ortak sınırın korunması için çok iyi adımlar attıklarını söyleyen Zülfikari, "Türkiye-İran sınırında ortak operasyon yapacağız. Sınırda genel olarak sorun yok." ifadelerini kullanmıştı.


  • İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 Mart'ta İran'la da önemli bir iş birliği yaptıklarına işaret ederek "Geçen İranlılar geldiler, değerlendirmeler yaptık. İnşallah birlikte operasyon yapacağız. İlk kez söylüyorum. İran'la PKK'ya yönelik inşallah birlikte operasyon yapacağız. Çok uzun zamandır Türk devletinin tezidir birlikte operasyon yapmak." demişti.
#Süleyman Soylu
5 yıl önce