|

Türkiye-Pakistan: Gönül bağı olan 2 ülke

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gitti. Uzun yıllardır dostane bir şekilde devam eden Türkiye-Pakistan ilişkileri, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde hizmete açılan Lahor'daki metrobüs ve Albayrak grubunun bölgedeki yatırımları iki ülkenin örnek teşkil eden kardeşliğini pekiştiriyor.

Yeni Şafak
11:54 - 16/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:19 - 16/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlık görevini yaptığı Aralık 2013'te gittiği Pakistan'ın Lahor ilinde güllerle karşılanmıştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlık görevini yaptığı Aralık 2013'te gittiği Pakistan'ın Lahor ilinde güllerle karşılanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gitti. Erdoğan, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında, Çin ve Endonezya ziyaretlerinin ardından Pakistan Başbakanı'nın daveti üzerine Pakistan'a geçmişti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a hareket etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan ziyareti öncesinde önemli mesajlar verdi. Pakistan'ın dün aldığı FETÖ kararını değerlendiren Erdoğan, ""FETÖ'nün yetkililerini, orada çalışanlarını, aileleri ile beraber sınır dışı etmeleri Pakistan'ın bu işi ne kadar önemsediğini ve dünyadaki FETÖ okullarına veya değişik etkinliklerine çok önemli bir cevaptır, telkindir. Öyle zannediyorum ki diğer ülkelerde buradan nasibini alacaktır, bunda herhangi bir endişem zaten söz konusu değil. Bunu da gittiğimizde kendileri ile görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.





Pakistan 5 gün mühlet verdi


Pakistan hükümeti, dün yaptığı açıklamada, ülkesindeki FETÖ okullarında çalışan 108 öğretmen ve ailesinin 5 gün içerisinde ülkeyi terk etmesini istemişti.



Erdoğan, Pakistan ziyaretinde Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif ile görüşecek, Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumuna hitap edecek. Türkiye ve Pakistan'dan üst düzey şirketlerin yöneticileriyle düzenlenecek toplantıya Başbakan Şerif ile katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslamabad'ın ardından Lahor'a da gidecek.



Ağustos'ta sürpriz ziyaret


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti ve Endonezya'yı ziyaretinin ardından, Başbakan Navaz Şerif'in daveti üzerine Türkiye'ye dönüşünde Pakistan'ın başkenti İslamabad'a geçmişti.





Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı sırasında da Pakistan'a önemli bir ziyaret gerçekleştirmiş ve ziyaretin en dikkat çeken karesi ise Lahor'da coşkulu kalabalığın güllerle Erdoğan'ı karşılaması olmuştu.



Pakistanlı yetkililer, Lahor halkının hiç bir devlet büyüğünü bu şekilde coşku ve muhabbet ile karşılamadığını söylemişti.



Pakistan'ın Penvap eyaletinde yer alan Lahor kentinde inşa edilen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak olarak hizmete açılan 27 kilometre uzunluğundaki metrobüs projesi hizmete açıldı. Lahor Metrobüs Hattı Albayrak Holding tarafından işletiliyor.










#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Pakistan
8 yıl önce