|

Türkiye'den 500 dünya devi çıkar

General Electric'in efsanevi CEO'su Jack Welch Türkiye'ye övgüler yağdırdı: O kadar muazzam bir potansiyel var ki bu ülkenin ekonomisinden 100 değil 500 modern şirket bile çıkabilir.

Ekonomi Servisi
00:00 - 20/04/2008 Pazar
Güncelleme: 01:35 - 20/04/2008 Pazar
Yeni Şafak
Türkiye'den 500 dünya devi çıkar
Türkiye'den 500 dünya devi çıkar

Turkcell'in düzenlediği İşTcell Liderler Konferansı için Türkiye'ye gelen General Electric'in efsanevi CEO'su ve dünyanın en etkileyici iş liderlerinden biri olarak gösterilen Jack Welch, İşTcell 2008 Liderler Konferansı'na katıldı. Jack Welch, "Türkiye'nin o kadar muazzam bir potansiyeli var ki dünya çapında varlık gösterecek 100-200 değil, 500 modern şirket bile çıkabilir bu ülkeden. Önemli olan gençlere heyecan verecek ve yatırım ortamını iyileştirecek ve yatırım cesaretini arttıracak bir iklimin yaratılmasıdır" dedi. Welch, konuşmasında toplantıya katılan yöneticilere, “Fikirlerinizi saklamayın, onları ancak paylaşarak büyütebilirsiniz” mesajını verdi.

ŞİMDİ KARL MARX'I YENİDEN Mİ KEŞFEDELİM?

Toplantıya, sorular bölümünde katılan Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'un önceden kaydedilmiş ve ekranda gösterilen sorusu damgayı vurdu. Alaton, petrol fiyatlarının 112 dolarlı rakamlara ulaştığına dikkat çekerek, "Bu durum binlerce insanın açlık ve yoksulluk çekmesine ve hatta ölümüne yol açıyor. Serbest piyasa ekonomisi artık işlevini yerine getiremiyor mu? Adam Smith öldü sanırım. Çözüm için insanlığın Karl Marx'ı yeniden keşfetmesi mi gerekiyor?" dedi. Alaton'un sorusunun yoğun alkış alması üzerine Welch, "Sanırım salonda bulunanlar sorunun içeriğine değil de akıllıca ve komik olmasına alkış tuttular. Yoksa kapitalizm en iyi çözüm” dedi.

“Gençlerin yaratıcı fikirleri ile para kaynakları bir araya getirilmeli” diyen Welch, bürokrasinin de başının ezilmesi gerektiğini söyledi.

16 yıl önce