|

Türkiye'nin en iyisiyiz

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, pazar günkü Fenerbahçe derbisi öncesi iddialı konuştu. Türkiye'de yenemeyecekleri takım olmadığını belirten deneyimli çalıştırıcı, “Türkiye'nin en iyi takımı olduğumuzu biz değil, bu haftaki rakibimiz söylüyor. Bunun için en iyisini yapmak zorundayız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 04:09 - 23/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligde pazar günü sahalarında ezeli rakipleri Fenerbahçe ile yapacakları karşılaşma öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sözlerine Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih karşısında aldıkları 5-0'lık yenilgiyi değerlendirerek başlayan deneyimli teknik adam, “Rövanş öncesinde neredeyse şansımız kalmadı. Umutlarımızı buraya taşımak isterdik. Özellikle maçın ikinci yarısında hem moral hem fizik olarak oyundan düştük. Ülkemizi iyi temsil ettik. Nereden, nereye geldiğimizi iyi biliyoruz. Nereye gideceğimizi de biliyoruz. Bayern maçı için ülkemizden özür dileriz” dedi. Şampiyonlar Ligi'ndeki sonucun, ligde pazar günü yapacakları Fenerbahçe derbisini etkilemeyeceğini söyleyen deneyimli teknik adam, “Türkiye'de yenemeyeceğimiz takım yok. Ligde ve kupada kendimizi favori görüyoruz. Pazar günü 3 puan ve moral için sahaya çıkacağız. Taraftarımız için elimizden geleni kupada ve ligde yapacağız. Türkiye'nin en iyi takımı olduğumuzu biz söylemiyoruz, bu haftaki rakibimiz (Fenerbahçe) söylüyor. Bunun için en iyisini yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

İLK MAÇI NASIL KAYBETTİĞİMİZİ ANLATMAYA GEREK YOK

"İyi futbol derbi kazanmaya yetmiyor. Fenerbahçe maçında Beşiktaş tuzağa düştü denmişti, Van Persie olayı vardı?" sorusuna yanıt veren Şenol Güneş, "Geçen seneye gitmeye gerek yok. Bu sene orada iyi oynadık. Kaybettik. Nasıl kaybettiğimizi anlatmaya gerek yok. Hakem ne yaparsa yapsın oynayacağız. İlk maçta olanlara isyan ettik, sıkıntısını biz çektik. Bu kez sadece biz üstün olacağız" diye konuştu. Pazar günü oynayacakları derbide Fenerbahçe'yi yenerek rakiplerini geçmek istediklerine vurgu yapan Beşiktaş Teknik Direktörü, "Talisca ve Pepe dışında, Gökhan Gönül ve Domagoj Vida'nın sakatlıkları var. Durumlarına bakacağız, bir karar vereceğiz" dedi. "Talisca'nın cezasının kalması için başvuru olacak mı?" sorusunu yanıtlayan Güneş, "Talisca'nın cezasının kalkması için bir beklentim yok. Hakemle ilgili konuşmak istemiyorum. Senin oyununu bozmak istiyor. Bir maçta iki oyuncu seçilerek kart verildiğini düşünmemek için bir sebep var mı? Hakem konusu sorulduğu için konuşuyorum. Diğer konulara girmeden bu maçı bitirmek istiyoruz" görüşlerini dile getirdi.

KENDİ İNSANIMIZ BİZİ AŞAĞIYA ÇEKMEK İSTİYOR

Kendilerini saha dışında aşağıya çekmek isteyenler olduğunu belirten Şenol Güneş, “Bunu kendi insanımızın yapıyor olmasından üzüntü duyuyoruz. Beklentileri yükselttik ve başarı bize rakip oldu. Ligde ve kupada yarışmaya devam edeceğiz. Hayallerimizi kaybetmedik. Şampiyonlar Ligi'nde daha yukarı gitmek isterdik. Bunun şu an için gerçekçi olmadığını söyledim. Zamanında Dünya Kupası hedefi olanlar vardı. O zaman da doğru bir hedef olmadığını söyledim. Türkiye'ye Dünya Kupası hayırlı olsun” dedi.

  • Kocaman'ın elini sıkarım
  • Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısının ardından gazetecilerle gerçekleştirdiği sohbet toplantısında kendisine yöneltilen ekstra sorulara da yanıt verdi. Deneyimli teknik adam, bu sohbet esnasında kendisine gelen, “Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, derbi öncesinde statta bir araya geldiğinizde elini sıkacak mısınız?” yönündeki soruya, “Tabii ki sıkacağım. Benim Aykut Kocaman'la herhangi bir sorunum yok. Hepimiz futbol camiasının insanlarıyız” yanıtını verdi.
Caner'e 3 maç ceza verirler!

Caner Erkin'in kendisine tepki gösterdiği yönündeki söylentiler için de görüşlerini açıklayarn deneyimli teknik adam, “Çıkarken, kendisinin iyi olduğunu düşünüyordu. Ben de kendisine 'geç' dedim. Kimse mükemmel değil. Ne ben ne de Caner... Biz güzel şeyler sunmak istiyoruz” dedi. Caner için el kol hareketleri yaptığının da belirtildiğini belirten deneyimli teknik adam, “3 maç ceza alır artık! Başkaları ağzıyla kirli konuştuğu zaman ceza yok. Caner el-kol yapmışsa ilgili kurullar Caner'e 3 maç ceza verir” dedi.

Kolay gelmedik kolay gitmeyiz

Siyah-beyazlı takımın deneyimli teknik direktörü Şenol Güneş, bugüne kadar ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, "İmkansız gibi görünen şeyleri başardık. Ulaşınca kıymet göremediğini görüyoruz. Yenileri yapmalıyız. Biz bugünlere kolay gelmedik, kolay da gitmeyiz” dedi. Hiçbir zaman utanılacak hiçbir şey yapmadıkları aktaran Güneş, “Terbiyesizlik ve saygısızlık bizim işimiz değil. Bize bunu kelime olarak kullananlara aynen iade ediyorum. Kimseyi korkutma niyetimiz yok" ifadelerini kullandı.

#Beşiktaş
#Şenol Güneş
6 yıl önce