|

Türkiye'ye 214 Telabyad'lı giriş yaptı

AFAD, Telabyad bölgesindeki hava bombardımanından kaçan 214 Suriyeli'nin Türkiye'ye giriş yaptığını bildirdi

Yeni Şafak
00:18 - 17/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:44 - 17/06/2015 Çarşamba
AA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye'nin Telabyad bölgesindeki hava bombardımanından kaçan 214 Suriyeli'nin, Akçakale sınırından Türkiye'ye giriş yaptığını bildirdi.



AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Telabyad'ın doğu ve güneyindeki çatışmaların yoğunlaşmasının ardından "şartlı mülteci" olmak isteyen bir grup Suriyelinin daha Akçakale sınırından Türkiye'ye alınmasına karar verildi.



Bu kapsamda bölgedeki gümrük alanında hazırlık yapan ekipler, terör örgütü DAEŞ'in, Suriyelilerin gümrük bölgesinden Türkiye'ye geçişine izin vermemesi üzerine sığınma talebinde bulunanları sınırdaki tel örgülerin bir bölümünü açarak kabul etti.



Söz konusu bölgeden Türkiye'ye 214 kişinin giriş yaptığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"Bugün de sınırımızda bekleyen Suriyeliler'in ülkemize geçişi sağlandı. Alımı yapılan Suriyelilerin kaydı, gıda ihtiyacı Sağlık Bakanlığı ve AFAD tarafından Türk Kızılayı, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri koordinesiyle yapılmaktadır. Bugün Türkiye'ye giren 214 kişinin kaydı yapılmıştır. Bu sığınmacıların 56'sı erkek, 41'i kadın, 117'si ise çocuklardan oluşuyor. Sığınmacılardan isteyenler yakınlarının yanına, kimsesi olmayanlar ise çevre illerdeki kamplara yerleştirildi."



Son 15 günde ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava bombardımanı ve Suriyeli Kürt grupların baskısından kaçan yaklaşık 25 bin Suriyeli, Akçakale Sınır Kapısı yakınlarında Türkiye'ye giriş yapmıştı.

#Türkiye’ye sığınan Suriyeliler
#Suriye
#AFAD
#Suriyeli sığınmacı sayısı
#Şanlıurfa
9 yıl önce