|

Türkmenlere destekte tereddüt göstermeyiz

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Amro''yu kabul eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Suriye''deki Türkmen kardeşlerimize gereken her türlü desteği vermek konusunda en ufak bir tereddüt göstermeyeceğiz'' dedi. Amro ise ''Türkiye dramlara ve katliamlara seyirci kalamamıştır'' diye konuştu.

Aa
00:00 - 9/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:39 - 8/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkmenlere destekte tereddüt göstermeyiz
Türkmenlere destekte tereddüt göstermeyiz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye''nin Suriye''deki Türkmenlerin yanında olmaya devam edeceğini söyledi. Davutoğlu, Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Fayez Amro''yu Ankara Palas''ta kabul etti. Görüşme öncesi konuşan Davutoğlu, Suriye''de özellikle Türkmenlerin yanında bulunarak her türlü yardımı verdiklerini söyledi. Davutoğlu, ''Kim ne derse desin, her ne surete olursa olsun Suriyeli kardeşlerimize ve Suriye''deki Türkmen kardeşlerimize her türlü desteği vermek konusunda en ufak tereddüt göstermeyeceğiz'' dedi.

GÖRÜLMEMİŞ BİR DRAM YAŞANIYOR

Fayez Amro ise Suriye''de son yüzyılda eşi görülmemiş bir dram yaşandığını belirterek ''Türkiye''nin Suriye politikası insan haklarına dayalıdır ve yardımları menfaate dayalı değil, insani bir tutumdur. Oradaki dramlara ve katliamlara seyirci kalamamıştır. Türk kardeşlerimiz çok büyük insani yardımlarda bulunmuşlardır. Rejim Türkmen kardeşlerimizi katlediyor. Türk hükümeti ve kardeşlerimiz, Suriye halkına ve özellikle de Türkmenlere maddi ve insani her türlü yardımı yapmıştır'' şeklinde konuştu.

Şartlar zorlaştıkça Türk hükümetinin desteğini arttırdığına, Türkmenler için müthiş ve büyük çabalar harcadığını kaydeden Fayez Amro Türkiye''nin tutumuyla gurur duyduklarını sözlerine ekledi.


10 yıl önce