|

Türüt ve Ozan Arif'e protesto

Hrant Dink'in mezarı başında İsmail Türüt ve Ozan Arif protesto edildi

Cihan
00:00 - 20/09/2007 Perşembe
Güncelleme: 12:10 - 20/09/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Türüt ve Ozan Arif'e protesto
Türüt ve Ozan Arif'e protesto

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat ve Araştırmaları Vakfı'na üye bir grup aydın ve müzisyen, gazeteci Hrant Dink'in mezarı başında İsmail Türüt ve Ozan Arif'i protesto etti. İnsan öldürmeyi övmenin sanat olamayacağını belirten grup, mezara çiçekler bırakıp türkü söyledi.



Hrant Dink'in Balıklı Ermeni Mezarlığı'ndaki mezarı başında toplanan bir grup, İsmail Türüt ve Ozan Arif'i protesto etti. Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat ve Araştırmaları Vakfı'na(BEKSAV) üye sanatçılardan oluşan grup, Dink'in mezarına çiçekler bırakıp ellerindeki dövizleri açtı. "Kardeşlik güzelleştiriyor, Irkçılık çirkinleştirir" yazılı dövizler taşıyan grup daha sonra, Sarı Gelin Türküsü'nü söyledi.




BEKSAV Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Sönmez, türkünün ardından yaptığı açıklamada polisin kendilerini mezarlığa girerken aranmasını eleştirdi. Kendilerine karşı yapılan aramanın çok çirkin olduğunu savunan Sönmez, ırkçılığı ve militarizmi lanetlemeye devam edeceklerini söyledi.



Müzisyen Hasan Sağlam da insan öldürmeyi övmenin kesinlikle sanat olamayacağını ve buna tepki göstermek için burada olduklarını belirtti.




BEKSAV adına okunan basın açıklamasında "sanat ve sanatçı aracılığıyla gerçekleştirilen ırkçı gösteriler ırkçılığı durdurma konusunda hepimizi sorumluluk üstlenmeye çağırıyor" denildi. Açıklamada ayrıca "Katliamı öven sözlerin yazılması bestelenmesi klibe dönüştürülmesi ve bütün bunların hukukçu sıfatı taşıyan bir baro başkanı tarafından desteklenmesi ırkçılığın ve faşizmin kurumlarda ne kadar etkin ve yaygın olduğunu göstermektedir. Ölüye saygısızlık yapan zihniyetin kaybedeceğini göstermek için Dink'in kabrine çiçek bırakıyoruz" denildi.

Bu arada grup mezarlıktan sessiz bir şekilde ayrılırken gözaltındayken ölen Festus Okey'in cenazesinin bekletildiği Adli Tıp Kurumu morgunda yarın bir eylem yapılacağı hatırlatıldı.


17 yıl önce