|

Evden uzakta Ramazan zor

Sel felaketinin etkilediği Bosna Hersek’te, evlerini kaybederek 7’nci Müslüman Tugayı Kışlası’nda konaklayan afetzedeler, Ramazan’ı evlerinden uzakta geçiriyor. Afetzedelerin en büyük hayali bayramı evlerinde karşılamak.

Yeni Şafak
22:40 - 2/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 19:42 - 1/07/2014 Salı
AA
Evden uzakta Ramazan zor
Evden uzakta Ramazan zor

Yüzyılın en büyük sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek’te, afetzedeler evlerinden uzak buruk bir Ramazan sevinci yaşıyor. Mayıs ayında yaşanan sel ve heyelan felaketlerinden en fazla etkilenen Jelyezno Polje ve Topçiç Polje’de, evleri kullanılmaz hale gelen ve Zenitsa’daki 7’nci Müslüman Tugayı Kışlası’na yerleştirilen afetzedeler, bu yıl Ramazan ayını evlerinden ayrı geçiriyor. 


YİNE DE KOLAY GEÇMİYOR

Jeljezno Polyeli bir afetzede Zahida Hiboviç kendilerine sunulan imkanlardan memnun olduklarını belirterek, ‘’Yine de evin yerini tutmuyor. Evden uzak Ramazan’ı karşılamak kolay değil’’ dedi. 


BAYRAMDA EVDE OLALIM

Topçiç Polyeli Saliha Ahmetspahiç ise Ramazan ayını evlerinden uzak karşılamanın ‘’hüznünü’’ anlattı. Ahmetspahiç, şunları kaydetti: ‘İstediğimiz her şeyi karşılamaya gayret gösteriyorlar ama evdeki ortamımız yok. Tek isteğim, bayramı evimde geçirmek.’’


# Bosna
# Hersek
# Ramazan
10 yıl önce