|

Ünal: Kılıçdaroğlu'nun söylemi Türkiye karşıtıdır

MYK toplantısı sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal "Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğanfobia yaşıyor. Erdoğan düşmanlığı onda Türkiye düşmanlığına dönüşmüş durumda. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kurumlarını meşruiyetimi tartışmalı haline getiren Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye'ye yatırım yapmayın' demesini de gayet normal karşılıyorum. Kılıçdaroğlu'nun söylemi Türkiye karşıtıdır" dedi.

Yeni Şafak
20:21 - 16/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 20:44 - 16/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal
​AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

Mahir Ünal'ın konuşmasından satır başları:

16 Nisan'da milletimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine 'evet' dedi ve Türkiye kazandı. Bununla ilgili değerlendirmeler yaptık.

CHP'nin oturma eylemi

Tehdit ve hakaret içeren laflarını sıraladılar. Dikkatimizi çeken iki noktanın altını çizmek istiyorum, tutuklu milletvekilleri hakkında 'rehin' ifadesinin kullanılması ve Deniz Gezmiş ile Selahattin Demirtaş benzetmesi.

Kimyasal silahlarla halkı katletmiş olan, insanları mülteci konumuna düşüren, biz zamanlar reform yapacağım diye bize yaklaşan, sonra CHP'nin görüşme yaptığı Esad'a yönelik siz Kılıçdaroğluı CHP'sinin bir eleştirisini görmemişsinizdir.

Uyum yasası için toplantı gerçekleştireceğiz

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, takdir edersiniz ki tamamen yeni bir bürokrasinin oluşması, yeni bir idari sistemin oluşması, yeni teamüllerin oluşması anlamına da geliyor. Bununla ilgili çok titiz bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışma tamamlandıktan sonra tekrardan Milli Mutabakat Komisyonu'nda bir ortak çalışmayı müteakip Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bu çalışmalar gönderilecek

Kılıçdaroğlu'nın söylemi Türkiye karşıtı

Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğanfobia yaşıyor. Erdoğan düşmanlığı onda Türkiye düşmanlığına dönüşmüş durumda. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kurumlarını meşruiyetimi tartışmalı haline getiren Kılıçdaroğlu'nun 'Türkiye'ye yatırım yapmayın' demesini de gayet normal karşılıyorum. Kılıçdaroğlu'nun söylemi Türkiye karşıtıdır.

#Mahir Ünal
#AK Parti
#MYK
6 yıl önce