|

Villa fiyatına saat geliyor

Temmuzda Armand Nicolet ve Maranello gibi yeni markaları Türkiye'ye getirecek olan Rotap Saatçilik, altın ve mücevherden yapılmış 700 bin euro değerindeki saatleri de piyasaya çıkaracak

Şükrullah Dolu
00:00 - 3/06/2008 Salı
Güncelleme: 23:02 - 2/06/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Villa fiyatına saat geliyor
Villa fiyatına saat geliyor

Rolex, Omega ve Mont Blanc gibi lüks saatleri ve Mont Blanc'ın kalem ve aksesuarlarını Türkiye'ye getiren Rotap Saatçilik, temmuz ayında Armand Nicolet ve Maranello gibi yeni markaları piyasaya sunacak. Yeni markalarla birlikte 700 bin euro değerindeki saati de satışa çıkaracakları bilgisini veren Rotap Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bal, "Ürünlerimiz sadece altınlı değil, aynı zamanda mücevherliler. Bunların içinde pırlanta, safir ve yakut gibi değerli taşlar var. 700 bin euro olanın her tarafı altın ve pırlanta" dedi.

PRESTİJ İÇİN ALIYORLAR

Ortalama fiyatların 3 bin ile 20 bin euro arasında değiştiğini vurgulayan Mehmet Ali Bal, altın ve mücevherli ürünlerin prestij amacıyla alındığını belirterek şöyle devam etti: "Bu ürünleri bir zaman ölçüm aracı olarak görmemek gerekir. Bunlar bir prestij ürünüdür. Türkiye geliştikçe insanların prestije yönelik aksesuar kullanma davranışları da değişiyor. Bizim ürünlerimiz hem fonksiyonel hem de ömürlüktür. Yani kullanıcının torunlarına miras bırakabileceği bir tasarruf aracıdır aynı zamanda. Sevdiklerine hediye olarak alanlar çok var." Mehmet Ali Bal, İstanbul, Ankara ve İzmir'de kendi mağazaları bulunduğunu, diğer illerde ise bayiler aracılığı ile hedef kitleye ulaştıklarını vurguladı.


Değerli ürün tamir edilir

Siyasi dalgalanmanın lüks tüketicisini genele göre az etkilediğini anlatan Mehmet Ali Bal, "Değerli ürün atılmaz, tamir edilerek yaşatılır" diyerek servis hizmetlerine dikkat çekti. 1973'ten beri saat tamirciliği yapan İsmet Sungur yönetimindeki servis ekibi, ünlü müşterilerine özenli hizmet veriyor. Her personelin periyodik olarak İsviçre'ye gidip eğitim gördüğünü söyleyen İsmet Sungur, saatlerin 5 yılda bir kapsamlı revizyona girmesi gerektiğini kaydetti.

16 yıl önce