|

Vücuduna saplanan 1 metrelik demirle ameliyata girdi

İzmir'de, çalıştığı inşaatta dengesini kaybederek düşmesi sonucunda vücuduna bir metrelik demir saplanan ve bu demirle ameliyata alınan işçi, 7 kişilik ekibin operasyonuyla sağlığına kavuştu. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu, "Demir 3 santim daha ilerlemiş olsaydı, soluk borusu, yemek borusu, ana toplar damar ile kalbe giren çıkan damarları yaralayabilirdi, o zaman hayati risk çok yüksek olurdu" dedi.

Yeni Şafak
12:22 - 30/05/2017 Salı
Güncelleme: 13:25 - 30/05/2017 Salı
AA
Vücuduna demir saplanan işçi, 7 kişilik ekibin operasyonuyla sağlığına kavuştu.
Vücuduna demir saplanan işçi, 7 kişilik ekibin operasyonuyla sağlığına kavuştu.

İzmir'de, inşaatta çalışırken dengesini kaybetmesi sonucunda üzerine düştüğü bir metrelik demirin 40 santimetresi göğsüne saplanan işçi, vücudundaki demirle ameliyata alındı. Demirin vücut dışındaki kısmından dolayı tomografi cihazına giremeyen ve filmi çekilemeyen işçi, 7 kişilik sağlık ekibinin müdahalesiyle hayata tutundu.

Karşıyaka ilçesinde bir inşaatta çalışan ve isminin açık yazılmasını istemeyen A.Y, dengesini kaybederek 1 metre yüksekten demirlerin üzerine düştü.

Yaklaşık 1 metrelik demirin 40 santimetresi, A.Y'nin sağ koltuk altından göğüs kafesine girdi. A.Y, ilk müdahalesini yapan 112 Acil Servis ekiplerince Medical Park İzmir Hastanesine kaldırıldı.

Filmi çekilen ancak tomografi cihazına vücudunun dış bölümündeki 60 santimetrelik parçadan dolayı giremeyen A.Y, ameliyata alındı.

Ameliyathanede vücudundaki demir çıkarılan A.Y, 7 kişilik ekibin başarılı operasyonu sonrasında yaşama tutundu.

Medical Park İzmir Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu, A.Y'nin ilk muayenesinde şok bulguları bulunmadığını gördüklerini, bu durumun da sevindirici olduğunu belirtti.

Birçok vakada ana damarlarda oluşan hasarlar nedeniyle yaralının hastaneye yetiştirilemediğini dile getiren Kaptanoğlu, "Yaralının vücudunun dışındaki demirden dolayı cihaza girilemeyeceği söylendi. Bizim demiri çekmemiz gerekiyordu ama çekince gerekli müdahale zamanını bulamayız diye bunu ameliyat şartlarında yapmaya karar verdik. Hastayı ameliyata aldık uyuttuk. Acı, sızı duymadan gerekli önlemleri aldık daha sonra tereyağından kıl çeker gibi demiri çektik çıkardık." diye konuştu.

3 santimetreyle kurtuldu

Operasyonun yaklaşık 1,5 saat sürdüğünü kaydeden Kaptanoğlu, yaralının, vücuduna yaklaşık 40 santimetrelik bir demir parçasının girmesine rağmen çok şanslı olduğunu aktardı.

Prof. Dr. Kaptanoğlu, "Demir 3 santimetre daha ilerlemiş olsaydı, soluk borusu, yemek borusu, ana toplar damar ile kalbe giren çıkan damarları yaralayabilirdi, o zaman hayati riski çok yüksek olurdu." ifadelerini kullandı.

Hastanın taburcu edilecek duruma geldiğini belirten Kaptanoğlu, iş kazalarına karşı çalışanlardan daha dikkatli olmalarını ve kurallara uymalarını istedi.

#İnşaat
#İzmir
#Melih Kaptanoğlu
#Karşıyaka
7 yıl önce