|

Yamanlar'dan kaçak atölye çıktı

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından kapatılan Yamanlar Özel Fen ve Anadolu Lisesinin bulunduğu yerleşkede demir, plastik ve mobilya işleri ile kapı anahtarı yapılan atölyeler tespit edildi. Kurulum maliyetinin 500 bin lira olduğu tahmin edilen atölyelerin, örgüte ait binalarda özel bölümlerin inşası için kullanıldığı belirtildi.

Yeni Şafak
04:00 - 6/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:35 - 5/08/2016 Cuma
AA

Fetullah Gülen'in İzmir'de kurduğu ilk okul olan ve darbe girişiminin ardından kapatılan Yamanlar Özel Fen ve Anadolu Lisesi yerleşkesinde gizli atölyeler bulundu. Milli Eğitim yetkililerinin Bayraklı'daki yerleşkede yaptığı incelemelerde eğitim amacı dışında kullanılan bölümler tespit edildi. Yerleşkede yemekhanenin bulunduğu binanın alt katında çeşitli atölyeler bulundu.



FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYOR


Ayrı salonlardaki bu atölyelerde mobilya, demir ve plastik işleri ile kapı anahtarları yapıldığı belirlendi. Bıçkı makinesinden ahşap kenar bantlama makinesine, anahtar tezgahından demir doğrama makinelerine kadar çok sayıda ekipmana ve malzemeye sahip atölyelerin maliyetinin yaklaşık 500 bin lira olduğu ve “fabrika” gibi çalıştırıldığı belirtildi. Mobilya atölyesindeki panoda “Zaman, ne zaman” yazısı dikkati çekti. Eğitim kurumlarının bulunduğu yerleşkedeki atölyelerin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bilgisi dışında kurulduğu, Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin eğitimiyle alakası olmadığı kaydedildi. Atölyelerin, örgüte ait binalarda özel bölümlerin inşası amacıyla kullanıldığı, böylece gizlenmek istenen bu bilginin kurum içinde kalmasının sağlandığı ifade edildi. Aynı yerleşkedeki spor salonu içinde oluşturulan misafirhane ve özel toplantı yerlerinin inşasında da bu atölyelerden faydalanıldığı belirtildi.



TÜNEL BULUNDU!


Öte yandan okulda daha önce amacı dışında kullanılan caminin ibadete açılmasının ardından, camide namaz kılan okulun eski mezunlarından birisi, cami ile yemekhane arasında gizli bir geçit olduğunu söyledi. Bunun üzerine polis ekiplerine de haber verilerek bölgede arama yapıldı. Yemekhanenin bulunduğu binanın alt katında, kalorifer kazanlarının olduğu bölümde tünel bulundu. Aydınlatma lambaları da olan tünelin, yaklaşık 2 metre yüksekliğinde ve 1 metre genişliğinde olduğu görüldü. Tünelde ilerleyen ekipler, caminin alt katındaki bir odaya ulaştı. Tünelin bu çıkışının tahta bir kapakla kapatıldığı, üzerinin halıyla gizlendiği belirlendi. Hangi amaçla yapıldığı araştırılan tünelin toplam uzunluğunun 200 metreden fazla olduğu ifade edildi.


#Fetullah Gülen
#Yamanlar okulları
8 yıl önce