|

Yasa dışı göçe ‘parmak izi’ önlemi

Yasa dışı göçle mücadelede dünyada en başarılı ülkelerden biri olan Türkiye, sınır geçişlerine karşı yeni bir tedbiri devreye soktu. Avrupa’ya karadan geçişte köprü olarak kullanılan özellikle Trakya sınır noktalarında görev yapan kolluk güçleri için parmak izi okuyucular dağıtıldı.

Yasemin Asan
04:00 - 22/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:33 - 22/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye, sınır geçişlerine karşı yeni bir tedbiri devreye soktu.
Türkiye, sınır geçişlerine karşı yeni bir tedbiri devreye soktu.

Jandarma Ergene, Malkara ve Süleymanpaşa gibi bölgelerde cihazı kullanmaya başladı. Cihazın verildiği ilçelerde görev yapan astsubay ve uzman jandarma personeli parmak izi alımı ve cihazın bakımı konularında da eğitimden geçirildi.

PASAPORTA ÖZEL CİHAZLAR

Yakalanan göçmenlerin hızla kayıt altına alınmasında, daha önce kayıt altına alındıysa kendisine ilişkin bilgilere görevliler cihazlar sayesinde daha hızlı ulaşabilecek. İçişleri Bakanlığı, 345 pasaport okuma ekipmanını, 170 pasaport okuma cihazını, 125 pasaport optik büyütme cihazını ve 1000 UV Light Artvin, Hatay, İzmir, Kırklareli, Antalya, Edirne, Ağrı ve Kars Ankara, Antalya, Gaziantep, Hatay, Iğdır, İstanbul, Kilis, Mardin, Mersin, Muğla, Şırnak, Van Valiliklerine gönderdi.

3 BİN GÖÇMEN KURTARILDI

Bu yılın ilk 9 ayında 464 düzensiz olay gerçekleşirken, 18 bin 512 düzensiz göçmen yakalandı. Denizlerde ise 3 bin 96 göçmen boğulmaktan kurtarıldı.

#Yasa dışı göç
#Parmak İzi
6 yıl önce