|

Yasağa 'bayan' çözümü

İmam-Hatiplerde devam eden başörtüsü yasağı ile ilgili olarak bazı okullar "bayan öğretmen" uygulaması başlattı. Uygulamada, öğrencilerin başlarını açmaları karşılığında kültür derslerinde bayan öğretmen görevlendiriliyor.

Yeni Şafak
01:00 - 6/03/1999 Cumartesi
Güncelleme: 10:48 - 16/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Bursa'daki İmam Hatip liselerindeki başörtüsü yasağı farklı uygulamalarla devam ediyor. Okul yönetimleri başörtüsü yasağının kaldırılması yönünde herhangi bir girişimde bulunmazken, öğrencilerin okula devam edebilmesi için "bayan öğretmen" uygulaması başlatıldı.

Yeşil ve Anadolu İmam Hatip liselerinde başlatılan uygulamada, kültür derslerine bayan öğretmenler giriyor. Meslek derslerinde ise öğrenciler başörtülü olarak derslere devam ediyorlar. Her iki okulda da başörtüsü yasağının kaldırılmaması nedeniyle çok sayıda öğrenci okula gitmiyor.

Derslere polis baskını

Yeşil ve Anadolu İmam Hatip liselerinde derslere bayan öğretmenlerin girmesi nedeniyle öğrencilerin bir kısmı okullarına devam edebilirken, Nilüfer İmam Hatip Lisesi'nde yasak uygulaması sert tedbirlerle uygulanmaya devam ediyor. Okul Müdürü Ayla Okumuş'un yasakta ısrar etmesi nedeniyle 870 kız öğrenciden yaklaşık 500'ü derslere giremiyor.

Velilerin okula girmelerinin yasaklandığı Nilüfer İmam Hatip Lisesi'nde sivil polislerin derslere baskın yaparak başörtülü öğrenci olup olmadığını kontrol ettikleri belirtildi. Bazı öğretmenlerin töleranslı davranması sonucu başörtülü olarak derse giren öğrencilerin, bu baskınlar sırasında zorla dersten çıkarıldığı ifade edildi. Sözkonusu uygulamalara itiraz eden öğretmenler ise sürgün ile tehdit edilirken İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aydın tarafından bu şekilde tehdit edilen bir öğretmenin geçtiğimiz günlerde görev yerinin değiştirildiği açıklandı.

Öğrenci göçü

İmam Hatip liselerindeki başörtüsü yasağı bu okullarda okuyan kız öğrencilerin diğer illerdeki okullara kayıt yaptırmalarına neden oldu. Çok sayıda öğrenci okumak üzere Bursa'dan ayrılırken, son olarak beş öğrencinin okula devam edebilmek için Malatya'ya gittiği belirtildi.

(
Kezban EKŞİ
)


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce