|

Yasağı sanat ve sporla aşacaklar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Bosna Hersek’te gerçekleştirilen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin 6. Olağan Genel Kurulu’nda birliğin adı Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) olarak değiştirilirken genel başkanlık görevine de Bülent Bilgi seçildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:17 - 24/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Bilgi, çalışmalarını Yeni Şafak’a anlattı.
Bilgi, çalışmalarını Yeni Şafak’a anlattı.

UID Başkanı Bilgi hem genel kurula hem birliğin seçim ve sonraki devre ilişkin çalışmalarını Yeni Şafak’a anlattı.

'Avrupa’dan Dünya'ya' sloganı ile kongrenin yapıldığını hatırlatan Bilgi, “Gönül coğrafyamızın nerede insanı varsa oraya gideceğiz. Avrupa’da nasıl örgütlü isek dünyada da örgütleneceğiz" diye konuştu.

BOSNA GEREKLİYDİ

Bilgi, genel kurullarına Erdoğan’ın katılımını ise “Avrupa’nın dört bir noktasından gelen vatandaşımızla kucaklaştı. Avrupa ülkelerinin antidemokratik tutumundan sonra seçmen seçeceği insanı görüp, dinleyip ona göre karar vermesini elinden aldı. Böyle bir toplantı gerekliydi ve çok güzel de oldu. 24 Haziran seçimleri normal bir seçim değil. Türkiye’nin beka meselesi olan seçimdir. Avrupa’daki Türkler mobilize olarak sandığa gidecek” şeklinde konuştu.

FORMÜL GELİŞTİRDİK

Hollanda, Almanya ve Avusturya başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin demokrasinin en temel ihtiyacı olan özgürce haber alma hakkını Avrupalı Türklerin elinden aldığını vurgulayan Bilgi, “İnsanlar 24 Haziran'da gereğini yerine getirecek” dedi. Avrupa’da seçmene ulaşmanın önüne engel koyulduğunu hatırlatan Bilgi, seçmeni Avrupa’ya gelecek tarihçi, yazar, akademisyen, sanatçı, sporcuların vatandaşlarla buluşacağını dile getirdi.

16 Nisan halk oylamasında AK Parti’ye 824 bin civarında oy verildiğini hatırlatan Bilgi, AK Parti’nin bu seçimde Avrupa'dan en az 1 milyon oy hedeflediğini vurguladı.

#Bülent Bilgi
#Seçim
6 yıl önce