|

Yaşar Büyükanıt: Son nefesimde dahi affetmeyeceğim

Şemdinli Savcısı olarak bilinen Ferhat Sarıkaya'nın gözaltına alınması gözleri bir kez daha geçmiş dönemde Sarıkaya ile çok kez karşı karşıya gelen Genelkurmay Eski Başkanı Yaşar Büyükanıt'a çevirdi. Büyükanıt o dönemde yaşadıklarına ilişkin olarak, "Yalan, iftira ve pislik atan bu kişileri son nefesimde bile affetmeyeceğim" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
11:04 - 6/11/2018 Salı
Güncelleme: 11:10 - 6/11/2018 Salı
Diğer
FETÖ'cü eski savcı Ferhat Sarıkaya ve Genelkurmay Eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt.
FETÖ'cü eski savcı Ferhat Sarıkaya ve Genelkurmay Eski Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt.

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, kamuoyunda 'Şemdinli savcısı' olarak bilinen eski savcı Ferhat Sarıkaya ile ilgili olarak "Yalan, iftira ve pislik atan bu kişileri son nefesimde bile affetmeyeceğim" dedi.

Sözcü Gazetesi'nin haberinde, Büyükanıt'a 13 yıl önce kurulan kumpasa ilişkin iddianamenin Erciş Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildiği bilgisi verildi.

"Bunlar maşa"

Sarıkaya'ya yurtdışı yasağı konulmasını değerlendiren Büyükanıt, söz konusu olaya ve sürece dair şunları söyledi:

"Terörle uğraşan, mücadele eden komutana ‘terör örgütü yöneticisi' dediler. Akıl, mantık alacak gibi değil. Aynı adam benden helallik istiyor. Bunlar maşa oldukları için hepsi Allah'ından bulsun.

"Son nefesimde bile affetmem"

Memleketin gerçek savcı ve hakimlere ihtiyacı var.

Yalan, iftira ve pislik atan bu kişileri son nefesimde bile affetmen. Gerçek olmayan, onur kırıcı tutum içinde bulunanlar, gerçeklerin geç de olsa bir gün ortaya çıkacağını bilmeli.

#Yaşar Büyükanıt
#Ferhat Sarıkaya
#FETÖ
6 yıl önce