|

Yasin Hayal tanık sıfatıyla ifade verdi

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmalleri olduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturmada, davanın sanıklarından Yasin Hayal de dinlendi. Soruşturma kapsamında Hayal’in tanık sıfatıyla ifadesi alındı.

Yeni Şafak ve
14:04 - 21/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 12:09 - 21/01/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin soruşturmada ifade alma işlemleri devam ediyor. Cinayet davasının sanıklarından Ogün Samast’ı daha önce dinleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dün de Yasin Hayal’in ifadesini aldı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevli Savcı Gökalp Kökçü tarafından dinlenen Yasin Hayal'in tanık olarak ifadesine başvuruldu. Yaklaşık 3 saat ifade veren Hayal, ifade işlemlerinin ardından Tekirdağ F tipi cezaevine geri götürüldü.


3 POLİS TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında bugüne kadar Vali Celalettin Cerrah ile eski emniyet görevlileri Sabri Uzun, Reşat Altay, Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında bulunduğu birçok isim şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Emniyet Amiri Özkan Mumcu ve polis memuru Muhittin Zenit ve Cizre Eski Emniyet Müdürü Ercan Demir ise soruşturma kapsamında tutuklanan isimler arasında yer alıyor.

#yasin hayal
#hrant dink
#yasin hayal ifade
9 yıl önce