|

Yeni dünya lideri kim?

Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi’nin Ağustos 2017 sayısı yine dopdolu. ‘Yeni dünya lideri kim?’ başlıklı kapak dosyası, son dönemde uluslararası alanda yükselen yeni ülkeler karşısında Amerika’nın başat güç olarak gerilemesini konu alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/08/2017 Salı
Güncelleme: 07:57 - 1/08/2017 Salı
Yeni Şafak
​Yeni dünya lideri kim?
​Yeni dünya lideri kim?

Dünya ekonomik bir çok kutupluluğa doğru gidiyor. ABD’nin başat güç olarak gerilemesi, başta Çin ve Hindistan olmak üzere Asya’nın global ekonomideki payının hızla artırması, rexit ve Rusya’nın iki kutuplu eski dünyadan kalma alışkanlıklarla uluslararası sahnede sürekli rol çalmaya kalkması akla hep aynı soruyu getiriyor: Yeni bir tarihsel evreye girdiği açıkça görülen dünyanın yeni lider ülkesi hangisi olabilir? sorusu, Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi politik dergisi Derin Ekonomi’nin Ağustos 2017 tarihli sayısında tartışılıyor.

KATAR VE KUDÜS BİLMECESİ

Baştan sona planlanmış ve tuzaklanmış suni Katar krizinin tek ana amacı vardı: Büyük Ortadoğu’nun Müslüman ülkeleri arasında zayıflamış bağları, haritayı bir kez daha deforme etmek… Mescid-i Aksa krizi de, Katar operasyonu ile çözülemeyen bu bağları tutmaya yönelik adımlar atanlar için bir İsrail tuzağı daha anlamına geldiği yine Derin Ekonomi’de ele alınıyor. İbrahim Karagül yönetimindeki Derin Ekonomi, güçlü yazar kadrosunun yorumlarını okurlarının dikkatine sunuyor.


#Katar
#Kudüs
#Derin Ekonomi
7 yıl önce