|

Yeşil'in sağ kolu adliyede

"Yeşil" kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım'ın "sağ kolu" Zakir S. adliyeye sevkedildi

Aa
00:00 - 16/01/2008 Çarşamba
Güncelleme: 16:02 - 16/01/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeşil'in sağ kolu adliyede
Yeşil'in sağ kolu adliyede

İstanbul'da jandarma ekiplerince düzenlenen "Balyoz" adlı operasyonda gözaltına alınan Bedirhan E'nin (Zakir S.) de aralarında bulunduğu 7 kişi adliyeye gönderildi. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, "bazı vatandaşlardan yüklü miktarda alacakları olduğunu iddia ederek gayrimenkullerine baskı ve tehditle el koymaya çalıştıkları, bazı lüks otomobil satan galericilerin alacağını tahsil etmek ve yurt dışı bağlantılı olarak otomobil kaçakçılığı yapmak suretiyle haksız kazanç sağladıkları" belirtilen bir suç örgütüne yönelik operasyonda yakalanan Bedirhan E, arkadaşı olduğu ileri sürülen bir kadın ve diğer 5 kişinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Esenkent ve Behçeşehir jandarma karakollarında gözaltında bulunan ve suç örgütü elebaşı olduğu ileri sürülen Bedirhan E. ve suç örgütü üyesi oldukları belirtilen diğer 6 kişi, daha sonra Büyükçekmece Adliyesine gönderildi.

Kamuoyunda "Yeşil" kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım'ın "sağ kolu" olarak tanınan ve Zakir S. olan kimliğini mahkeme kararıyla değiştiren Bedirhan E, bir süre önce çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik "Matkap" adı altında yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınmış, ancak çıkartıldığı nöbetçi mahkemece serbest bırakılmıştı. Bu karara savcılığın yaptığı itiraz üzerine, üst mahkemece Bedirhan E. hakkında yakalama emri çıkarılmıştı.

16 yıl önce