|

Yıllarca kaçtılar bundan sonra da devam etsinler

Aa
00:00 - 23/06/2010 Çarşamba
Güncelleme: 12:05 - 23/06/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Yıllarca kaçtılar bundan sonra da devam etsinler
Yıllarca kaçtılar bundan sonra da devam etsinler

İstanbul Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıda hayatını kaybeden Buse Sarıyağ'ın babası Ünal Sarıyağ, 'Yıllarca benden ve silah arkadaşlarımdan kaçtılar, bundan sonra da kaçmaya devam etsinler' dedi.

Saldırıda ölen Buse Sarıyağ'ın babası Ünal Sarıyağ ve dedesi Mustafa Elber ile akrabaları Vatan Sokaktaki evlerinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.


Akrabaları ve silah arkadaşlarınca teskin edilen baba Ünal Sarıyağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin de yıllarca teröristlerle mücadele ettiğini söyledi.


'Yıllarca benden ve silah arkadaşlarımdan kaçtılar, bundan sonra da kaçmaya devam etsinler' diyen Sarıyağ, kızının hain bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.


Teröristleri mertçe kendisinin ve silah arkadaşlarının karşısına çıkmaya davet eden Sarıyağ, şunları söyledi:


'Kızım daha 17 yaşındaydı. Onları sevindirmeyeceğim. Onlara diyeceğim tek şu; O İmralı'daki avukatları aracılığıyla haber gönderip durmasın, erkeklerse çıksınlar gelsinler, ben buradayım. Benim kızımı aldılar. O bomba düzeneğini yerleştiren kimse gelsin karşıma çıksın. Yıllarca ben bunun mücadelesini verdim. Yıllarca kendime 'karşımdaki düşman kim?' diye sordum. Bütün silah arkadaşlarım burada, yanımdalar. Beni yalnız bırakmadılar. Ama onların leşleri dağda kalıyor, kurtlara yem oluyor.'

'SUBAY OLMAK İSTİYORDU'

17 yaşındaki Buse'nin dedesi Mustafa Elber ise dayanılmaz bir acı içinde olduklarını belirtti.


'Vatan sağ olsun. Büyüttük hain tuzağa gittiler' diyen Elber, damadının yıllarca dağlarda teröristlerle mücadele ettiğini söyledi.

Hayatını kaybeden Buse'nin Sude adında bir kardeşinin olduğunu da ifade eden Elber, 'Ablasını rüyasında görmüş. Ablası ona 'ağlamayın' demiş. O yüzden ağlamıyor' diye konuştu.


Elber, bir gazetecinin Buse'nin yaşasaydı yapmak istediği mesleğe ilişkin sorusu üzerine de, 'Buse subay olmak istiyordu. Gözünü açtı, askeri elbiseler içinde babasını gördü' yanıtını verdi. 


Taziyeleri kabul eden baba Ünal Sarıyağ'ın güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Yakasına astığı kızının fotoğrafını okşayan Sarıyağ, küçük kızı Sude'ye sarılarak zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.


Buse'nin annesi Belgin Sarıyağ ise evlerinde taziyeleri kabul etti. Belgin Sarıyağ, akrabaları ve komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.


ABLASINI RÜYASINDA GÖRDÜ

Buse Sarıyağ'ın kardeşi ilköğretim okulu öğrencisi Sude Sarıyağ ise ablasını rüyasında gördüğünü ifade ederek, 'Uçakta buraya gelirken ablamı rüyamda gördüm. Bana 'sana bir şey söyleyeceğim sakın benim için ağlamayın. Ben hep sizin yanınızda olacağım' dedi' diye konuştu.


Bu arada, ilçedeki sokaklara ve evlere Türk bayrakları asıldığı görüldü.

14 yıl önce