|

Okçuluk bir tutku haline geldi

Denizli'de iki çocuklu Çokak ailesi, okçuluk tutkusuyla dikkati çekiyor. Aralıksız antrenmanlarını sürdüren aile fertleri hedeflerinin düzenlenecek turnuvalarda kenti temsil etmek olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
11:18 - 21/11/2014 Cuma
Güncelleme: 09:22 - 21/11/2014 Cuma
DHA
Okçuluk İl Temsilcisi Nursen Çokak'ın (39) gönül verdiği spor dalına Diş Hekimi eşi Hakan Çokak (42), üniversite öğrencisi kızı Beste Gülen Çokak (19) ile ilkokul öğrencisi oğlu Baran Çokak (10) da kayıtsız kalamadı. Birçok şampiyon sporcu yetiştiren, Okçuluk İl Temsilciliğinin yanı sıra Okçuluk Federasyon eğitim kurulu üyesi de olan Nursen Çokak, okçuluk sevgisini eşine ve iki çocuğuna da aşıladı. Birlikte aralıksız antrenman yaparken, aile aynı zamanda düzenlenmesi muhtemel yarışma ve turnuvalarda da Denizli'yi temsil etmek istediklerini söyledi.

AİLENİN BİRLİKTE ZAMAN GEÇİRMESİNİ DE SAĞLADI

Annesiyle birlikte 8 yıldır eğitim ve antrenman yapan Beste Gülen Çokak, ileride bu alanda büyük başarılara imza atmak istediğini söyledi. Eşinin okçuluk branşı ile tanışmalarında etkili olduğunu söyleyen Hakan Çokak ise, "Boş zamanlarımızda oğlum ve kızım ile birlikte eşimin yanına geliyorduk. Zaman zaman ok atmaya çalışıyorduk. Tüm inceliklerini eşim bize öğretti. Biz de bir şeyler kazandığımızı düşünüyoruz. Sadece okçuluk değil diğer sporları da ailecek yapmaya çalışıyoruz. Bu sayede hem birlikte uzun uzun vakit geçiriyoruz. Hem de eğleniyoruz" dedi. Ailenin en küçük ferdi olan Baran Çokak, ileride milli takım forması ile şampiyonluk yaşamak istediğini ifade etti.

AİLECEK SPOR YAPIN TAVSİYESİ

Ailesinin antrenörlüğünü de yaptığını belirten Nursen Çokak, "Ben öncelikle iyi bir anne olmak için çalışıyorum. Aynı zamanda iyi de bir antrenör olmak için çalışıyorum. Önceliğimiz spor yaparken birlikte olmaya gayret etmek. Ailecek bir şeyler yapmanın mutluluğu tarif edilemez. Anne babalara tavsiyem kendi başınıza spor yapmaktan ziyade ailecek bir sporla uğraşmak daha keyifli. Çünkü mutluluğu hep birlikte paylaşınca daha güzel oluyor. Biz de ailecek, okçuluk sporunda yarışmalarda Denizli'yi temsil etmek istiyoruz" dedi.

 
#okçuluk
#ok ve yay
#ok osmanlı geleneği
9 yıl önce