|

Yol ortasında turist cesedi bulundu

Antalya'nın Alanya ilçesinde sokak ortasında ölen 56 yaşındaki İsveçli turistin cesedi, bayram namazı için camiye giden bir vatandaş tarafından bulundu.

İha
00:00 - 25/10/2012 Perşembe
Güncelleme: 16:55 - 25/10/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Yol ortasında turist cesedi bulundu
Yol ortasında turist cesedi bulundu

Olay, Büyük Hasbahçe Mahallesi Ticaret Lisesi Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Bayram namazına gitmek için çocukları ile arabasına binen Mehmet Uğur, yol kenarında yerde yatan birini görünce polisi aradı. İhbar üzerine gelen polis, olay yerini güvenlik şeridi ile çevirdi. Cesedi bulan mahalle sakini Mehmet Uğur, "Sabah bayram namazına gitmek içi çocuklarımı yanıma alarak otomobilime bindim. Bu noktadan geçtiğimde yerde birinin hareketsiz yattığını farkettim ve durumu polise bildirdim. Bayram sabahı gördüklerim ben ve çocuklarım için hiç hoş olmadı" dedi.

Adli tıp doktorunun olay yerine gelmesiyle ölenin İsveç uyruklu Jon Olf Jonsson olduğu belirlendi. Turistin yaklaşık sekiz saat önce öldüğü tespit edildi. Telefonla nöbetçi cumhuriyet savcısına bilgi veren polis, savcının ölümü şüpheli bulması ve morga kaldırılması talimatı vermesi üzerine olay yerine cenaze aracı istedi. Alanya Belediyesi'ne ait cenaze aracına konulan ceset önce Alanya Belediyesi Mezarlığı morguna ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

12 yıl önce