|

Yönetmeliğe uyum ayarı

Yeni sisteme uyum ikincil mevzuatla sürecek. Yetki ve cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin dönüşümün yasal alt yapısı büyük ölçüde tamamlanırken, önümüzdeki dönemde benzer değişiklik yüzlerce yönetmelikte gerçekleştirilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2018 Cuma
Güncelleme: 03:31 - 13/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

24 Haziran seçimlerinin ardından yeni döneme geçiş uyum KHK’larıyla sağlandı. Şimdi ikinci aşama ise mevzuat değişikliği ile devam edecek. Önümüzdeki gün ve süreçlerde yönetmeliklerde de bu çerçevede değişim gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik KHK'larla toplamda 3 uyum KHK'sı yayımlanmış oldu. Yürürlük maddesiyle birlikte 218 maddeden oluşan KHK'da, çok sayıda kanunda yer alan, Başbakan ve Bakanlar Kurulu ifadeleri ayıklandı. Bu ifadelerin yerine Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcıları ifadeleri konuldu. Böylece, yeni sisteme geçirilirken, yüzlerce kanundaki Başbakanlık sistemine yönelik ifadeler de ayıklanmış oldu. Uyumla ilgili ilk adım 4 Temmuz’da yapılmıştı. İlk kararnameyle, 71 kanunda değişiklik yapılmıştı.

#Meclis
#Yeni Sistem
6 yıl önce