|

Yüksek gerilime karşı arkadaşlarını önceden uyarmış

Önceki gün klip çekimi için İzmir tren garına gelen ve burada yüksek gerilim hattına kapılarak hayatını kaybeden Lübnanlı yönetmen Yehya Saade'nin cenazesi memleketine gönderiliyor. Saade'nin yüksek gerilim hattına karşı önceden ekip arkadaşlarını uyardığı öğrenildi.

Cihan
00:00 - 20/12/2010 Pazartesi
Güncelleme: 02:27 - 20/12/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Yüksek gerilime  karşı arkadaşlarını önceden uyarm
Yüksek gerilime karşı arkadaşlarını önceden uyarm

İzmir Alsancak Tren Garı'nda klip çekimi öncesi son hazırlıkları incelemek üzere vagonun üzerine çıktığı sırada yüksek gerilim hattına dokunması ardından hayatını kaybeden Lübnanlı ünlü yönetmen Yehya Saade'nin cenazesi, İstanbul üzerinden Lübnan'a gönderilmek üzere Adnan Menderes Havalimanı'na getirildi. Saade'nin cenazesi, Türk Hava Yolları'na (THY) ait tarifeli uçakla dün akşam İstanbul'a gönderildi. Cenaze, buradan başka bir uçakla Lübnan'a gönderildi. Çekilmesi planlanan klibin Yapım Sorumlusu Ahmet Selçuk Yıldırım, "Lübnan Başbakanı özel uçakla cenazeyi aldırmayı teklif etmişti ancak Yehya Saade'nin ailesi bu teklifi kabul etmedi" dedi.

EKİBİNİ UYARMIŞTI

Yehya Saade'nin çekmeyi planladığı klipte çalışan bazı görevliler, yüksek gerilime kapılarak hayatını kaybeden yönetmenin, vagonun üzerinden geçen hatlarda yüksek gerilim olduğunu bildiğini ve bu konuda klip arkadaşlarını uyardığını ileri sürdü. Lübnanlı ünlü yönetmen Yehya Saade'nin hayatını kaybettiği olay, cumartesi günü saat 14.30 sıralarında İzmir Alsancak Garı'ndaki 3'üncü Peron'da meydana geldi. Yönetmen 35 yaşındaki Yehya Saade, fotomodellikten şarkıcılığa geçen Maya Diab'ın ilk kasetine klip çekmek için İstanbul'a geldi. Klip çekimi için mekan olarak Haydarpaşa Garı belirlendi. Ancak Haydarpaşa Garı'nda yangın çıkınca arayışa giren Yehya Saade, sanatçı Diab ve ekibiyle klip çekimi için İzmir'i tercih etti. Klibinde eski buharlı lokomotifi kullanmak isteyen Yehya Saade, 10 kişilik ekiple birlikte İzmir'e geldi.

DENGESİNİ KAYBETTİ

Hilton Oteli'ne yerleşen Yehya Saade, daha sonra yardımcılarıyla birlikte garda çekim öncesinde inceleme yapmak için Alsancak Garı'na gitti. Burada 3 Nolu Peronda sergileme amacıyla tutulan, Atatürk'ün kullandığı vagonun da bağlı olduğu buharlı lokomotifi çekim için beğenen Yehya Saade lokomotifin üzerine çıktı. Saade, dengesini kaybedince tutunmak istediği yüksek gerilim hattındaki 25 bin voltluk elektrik akımına kapıldı.

Yehya Saade, tele tam değmemesine rağmen akıma kapıldı. Ağır yaralanan Saade, kaldırıldığı Alsancak Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Maya Diab ve çekim ekibi sinir krizi geçirirken, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.


SAADE'Yİ AİLESİ GÖTÜRDÜ

Yönetmen Yehya Saade'nin cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Haftasonu olması nedeniyle bürokratik işlemlerin tamamlanamaması ihtimali ortaya çıkınca İzmir Valiliği devreye girdi. Valiliğin talimatıyla Nüfus Müdürlüğü ve Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek ünlü yönetmenin işlemlerini tamamladı. Saade'nin ailesinin de sözkonusu uçakla dün akşam İstanbul'a, oradan da cenazeyle birlikte Lübnan'a hareket ettiği öğrenildi.



13 yıl önce