|

Yunanistan heyetinden Başkan Gökçek'e ziyaret

Yunanistan'ın Selanik şehrinin Belediye Başkan Yardımcısı Pengas Spyridon, belediye bürokratları, Yunanistanlı iş adamları ve gazetecilerden oluşan heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i makamında ziyaret etti.

Cihan
00:00 - 27/08/2012 Pazartesi
Güncelleme: 15:14 - 27/08/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Yunanistan heyetinden Başkan Gökçek'e ziyaret
Yunanistan heyetinden Başkan Gökçek'e ziyaret

Türk Hava Yolları(THY)'nın davetlisi olarak Ankara'da bulunan Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Pengas Spyridon ve beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin deneyimlerinden yararlanmak ve özellikle Selanik'le Ankara arasında turizmin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi'ne konuk oldu.

Selanik'ten gelen konukları Ankara'da görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Melih Gökçek, Ankara'ya ilk defa geldiklerini öğrendiği heyetin Başkent'i beğenerek, güzel hatıralarla ayrılmalarını ümit ettiğini söyledi.

Selanik'in çok miktarda Osmanlı mirasına sahip bir kent olduğunu hatırlatan, Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Pengas Spyridon, Atatürk'ün de Selanik'te doğduğuna dikkat çekerek işbirliği için çok sayıda ortak neden bulunduğunun söyledi.

Marka bir şehir olması nedeniyle özellikle Başkent Ankara'ya geldiklerini vurgulayan Spyridon, Selanik ile Ankara arasındaki turizm, ticari, kültürel ilişkileri geliştirmek hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin deneyimlerinden yararlanmak isteklerini söyledi. Ankara ile ilgili ilk izlenimlerinin çok olumlu olduğunu ifade eden Sydrion, Ankara'yı çok gelişmiş, düzenli, önemli sorunlarını çözmüş bir şehir olarak gördüğünü belirtti.

Başkan Gökçek konuk heyete Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'daki projeleri ile ilgili bilgiler verdi. Özellikle Başkent'te uygulanan ve kentin çehresini değiştiren kentsel dönüşüm projeleri, dev rekreasyon alanları ve trafiğin nefes almasını sağlayan projeler hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Ankara'da uygulanan sosyal ve kültürel projelere de değinen Başkan Gökçek, Selanik Belediyesi ile her konuda işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi. Daha sonra Başkan Gökçek ve Konuk Başkan Yardımcısı Spyridon, karşılıklı olarak birbirlerine günün anısına birer armağan verdiler. Konuk heyet ziyaretin ardından belediyenin sosyal ve kültürel proje alanlarını gezdi.

12 yıl önce