|

Yunanistan'dan İstanbul'a hasta nakli

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince Yunanistan'dan İstanbul'a hasta nakli yapıldı.

Yeni Şafak
17:37 - 6/05/2016 Cuma
Güncelleme: 15:38 - 6/05/2016 Cuma
AA

Edirne İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Motosiklet Federasyonuna bağlı lisanslı bir sporcunun 27 Nisan tarihinde Yunanistan Serez'de ağır bir motosiklet kazası geçirdiği belirtildi.



Sporcunun kaldırıldığı Selanik Hastanesinde travmaya bağlı olarak meydana gelen çoklu kırıklardan dolayı operasyon geçirdiği belirtilen açıklamada, şunlar aktarıldı:



"Sporcu, Selanik Başkonsolosluğu ile iletişime geçerek Türkiye'de tedavi görmek istediğine dair nakil talebinde buldu. Sağlık Bakanlığından onay alındıktan sonra, içinde bir acil tıp uzmanın da bulunduğu ve daha önce de uluslararası hasta nakli gerçekleştirmiş ekibimiz dün Selanik'e intikal ederek hastayı almıştır. Ekibimiz İpsala Sınır Kapısı'ndan giriş yaparak İstanbul Balta Limanı Kemik Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesine 6 saat gibi kısa bir süre içinde hastamızı sorunsuz bir şekilde teslim etmiştir."



Edirne İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde uluslararası hasta nakli gerçekleştirmek üzere gönüllük esasına dayalı iki ekip kurulduğu belirtilen açıklamada, şu ana kadar Bulgaristan ve Yunanistan'dan 20 adet hasta nakli gerçekleştirildiği kaydedildi.





#İstanbul
#Hasta
#Yunanistan
8 yıl önce