|

Yurt dışındaki boşanmalar Türkiye’de tanınacak

Yabancı mahkemeler tarafından verilen boşanma kararlarının Türkiye’de doğrudan tanınmasını sağlayan düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:49 - 16/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Mustafa Yeneroğlu
Mustafa Yeneroğlu

Yurt dışında boşanan Türk vatandaşlarının ayrıca Türkiye’deki mahkemelerde dava açmalarına ihtiyaç olmadan, boşanma kararları, yurt dışındaki temsilcilikler, Türkiye’de ise bakanlıkça belirlenen nüfus müdürlüklerince nüfus kütüğüne tescil edilip, tanınabilecek.

MAĞDURİYET GİDERİLDİ

Yeni düzenlemeyle ilgili bilgi veren TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ciddi mağduriyetine neden olan bir sorun daha giderilmiştir. Yabancı mahkemelerin boşanma kararları ülkemizde doğrudan tanınacaktır" dedi.

SORUNLAR YAŞANIYORDU

"Yabancı mahkemeler tarafından verilen boşanma kararlarının Türkiye’de tanınması mahkeme sürecine tabiydi" diyen Yeneroğlu, "Tanıma-tenfiz davaları, sürecin yaklaşık 2-3 yıl sürmesi ve yüksek masrafa mal olmasından dolayı birçok mağduriyetlere sebep oluyordu. Bu nedenle yurt dışında yerleşik vatandaşlarımız tarafından sürekli gündeme getirilmekteydi. Aynı şekilde kamu kurumları açısından da sorunlar yaşanmaktaydı" diye konuştu.

VAATLERİ YERİNE GETİRİYORUZ

AK Parti olarak yurt dışındaki vatandaşlara beyan ettikleri vaatler konusunda gerekli adımları attıklarını vurgulayan Yeneroğlu, "Yurt dışındaki vatandaşlarımızın ülkemizle ilgili sorunlarını adım adım çözüme kavuştururken kapsamlı diaspora politikalarımızın uygulamaya geçirilmesi için de gerekli çalışmaları takip ediyoruz" dedi.


#Türkiye
#Mustafa Yeneroğlu
#Boşanma
7 yıl önce