|

Zam kapıdan döndü

Hükümetin et ithalatı kararından sonra toptan et fiyatları ucuzlamaya başladı. Pastırma-sucuk üreticilerinin aldığı zam kararından da vaz geçtikleri bildirildi

Aa
00:00 - 25/09/2010 Cumartesi
Güncelleme: 23:44 - 24/09/2010 Cuma
Yeni Şafak
Zam  kapıdan  döndü
Zam kapıdan döndü

Hükümetin et ithalatı kararından sonra toptan et fiyatları ucuzlamaya başladı. Pastırma-sucuk üreticilerinin aldığı zam kararından da vaz geçtikleri bildirildi.Türkiye'nin önemli et işleme merkezlerinden Kayseri'de karkas sığır etinin toptan satış fiyatı 17 liradan 16 lira 50 kuruşa, karkas koyun etinin fiyatı ise 21 liradan 20 lira 50 kuruşa düştü. Pastırma Sucuk üretimi yapan Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, et fiyatlarının aylardan sonra ilk kez gerilemeye başlamasının önemli olduğunu kaydetti.

Şaban Ünlü, üretici firmaların et fiyatlarında ve diğer girdi fiyatlarındaki artış nedeniyle yeniden zam hazırlığı yaptıklarını ancak et fiyatlarının düşüşe geçmesiyle birlikte bu karardan vaz geçildiğini belirterek, 'Bazı firmalar bayilerine bu haftadan itibaren fiyatları artıracaklarını bildirdi. Ancak et ithali kararının fiyatları etkilemesi sonucu zam kararından vazgeçildi. Et fiyatları önemli oranda düşerse, pastırma sucuk fiyatları da buna bağlı olarak düşer' dedi. Kayseri'de birinci kalite sucuk kilosu 28-30 liradan, birinci kalite pastırma ise kilosu 55-60 liradan satılıyor.

14 yıl önce