|

Başbakanlar el koydu

İstanbul’da Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız basketbol takımları arasında oynanan maç öncesi çıkan kavgada Sırp taraftar Marko İvkoviç bıçaklanarak öldürüldü. Sırp meslektaşı Vucic’i arayan Başbakan Davutoğlu, faillerin bulunması için her şeyin yapılacağı sözünü verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/11/2014 Sunday
Güncelleme: 23:49 - 22/11/2014 Saturday
Diğer

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız basketbol takımları arasında İstanbul’da oynanam maç öncesi çıkan kavgada bir Sırp taraftarın bıçaklanarak öldürülmesiyle oluşan siyasi krize iki ülke başbakanı el koydu. Abdi İpekçi Spor Salonu’nun 1 No’lu kapısının önünde önceki akşam çıkan kavgada 25 yaşındaki Marko İvkoviç isimli Kızılyıldız taraftarı, kalbine aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Hemen hastaneye kaldırılan İvkoviç kurtarılamadı. 


BÜYÜKELÇİMİZİ ÇAĞIRDILAR

Polis, Sırp taraftarın, kendi grubu içindeyken yaralandığını açıkladı.  Ancak bu açıklama, Sırp yetkilileri tatmin etmedi. Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, Sırbistan Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Bozay, yaşanan bu olay nedeniyle yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdiğini söyledi.  


DAVUTOĞLU TELEFONLA ARADI

Türkiye ile Sırbistan arasında gerilime neden olan cinayetin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic’i telefonla arayarak olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve başsağlığı diledi. Vucic, Başbakan Davutoğlu’nun, failleri bulmak için her şeyi yapacağına dair söz verdiğini belirtti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Sırbistan Gençlik ve Spor Bakanı Vanja Udovicic’e başsağlığı diledi.


CENAZEYİ BAKAN UĞURLADI

Sırp taraftar Marko İvkoviç’in cenazesi hastaneden alınarak otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otopsi işleminin ardından cenaze, THY’nin Belgrad uçağıyla Sırbistan’a gönderildi. Cenazeyi Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile diğer yetkililer uğurladı. 

Kızılyıldız Basketbol Kulübü, internet sitesinde “Kızılyıldız taraftarı İstanbul’da öldürüldü” başlığıyla yayımladığı mesajda, taraftarlarının “Türk holiganların” bıçaklı saldırısı sonucunda öldüğünü iddia etti. 

TRAJEDİ RENCİDE EDİYOR

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Aburrahim Albayrak, “Allahıma şükürler olsun ki bizim taraftarlarımız olaya hiç karışmadı” dedi.  THY Avrupa Ligi Başkanı Jordi Bertomeu, başsağlığı mesajında, “Yaşanan trajedi, sporun gerçek ruhunu rencide ediyor. Şiddetin bizim oyunumuzda, salonlarımızda veya çevresinde yeri yoktur” dedi. 


DELİLER YİNE GÜNDEMDE

Son olarak Galatasaray Liv Hospital - Kızılyıldız basketbol maçı öncesi cinayetle bir kez adını duyuran Kızılyıldız’ın taraftar grubu “Delije” (Deliler), milliyetçi söylemleri ve çıkardıkları olaylarla sıkça gündeme gelmişti. 


Olaydan haberdar değildim

Maçtan hemen sonra Kızılyıldızlı taraftarları “terörist” olarak niteleyen Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman , Sırbistan’da istenmeyen adam ilan edildi. Başbakan Vucic, Ataman’ın Sırbistan’a giremeyeceğini söyledi. Açıklamayı taraftarın ölümünden habersiz yaptığını ifade eden Ataman özür diledi.  Kendisi için; Sırbistan Başbakanı’nın “Sırbistan’a giremez” dediğini, Sırbistan Konsolosu Zoran Markovic’in de “terörist’ ifadesini kullandığını hatırlatan Ataman, “Çok garipsedim ve ayıpladım. Olay beni aşarak, politik boyutlara geldi” şeklinde konuştu. 

#ergin ataman
#sırp taraftar
#galatasaray liv hospital
#kızılyıldız
9 years ago