|

'Ahmet Hakan tez konusu yapılmalı'

'Bence Ahmet Hakan üniversitelerde tez konusu yapılması gereken ibretlik bir şahsiyettir. Ahmet Hakan'ın yerinde olmak istemezdim. Sanırım kimse de istemez' diyen Abdülkadiroğlu Samanyolu Haber'deki köşe yazısında Hakan'ın askerlik konusuna da değindi.

Yeni Şafak
00:00 - 5/06/2009 Cuma
Güncelleme: 11:23 - 5/06/2009 Cuma
Yeni Şafak
'Ahmet Hakan tez konusu yapılmalı'
'Ahmet Hakan tez konusu yapılmalı'

Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdülkadiroğlu köşe yazısında Ahmet Hakan'nın içinde bulunduğu durumu ele aldı. Abdülkadiroğlu, yazısında Hakan'ın askerlik yapmamak için YARSAV Başkanı ile aynı potaya girdiğini söyledi.


İşte Abdülkadiroğlu'nun yazısı:


Bence Ahmet Hakan üniversitelerde tez konusu yapılması gereken ibretlik bir şahsiyettir.


Ahmet Hakan'ın yerinde olmak istemezdim. Sanırım kimse de istemez.


Askerlik yapmadığı için tartışılıyor, eleştiriliyor.


Çürük raporuna kimse inanmıyor.


Bilemeyiz.


Ama düştüğü durum çok rencide edici.


Düşünsenize; bir anda askerlik yapmamak için bin bir türlü fırıldak çevirdiği iddia edilen YARSAV Başkanı Eminağaoğlu ile aynı potaya giriyorsunuz.


Kolay hazmedilecek şey değil doğrusu.


İnsan bu hale düşeceğine bin kere askerlik yapar.


Ya da 'vallahi bildiğiniz gibi değil' diye kendini aklayacak yer arar.


Ahmet Hakan da çıktı Uğur Dündar'ın Arena'sına nasıl çürüğe çıktığını, trafik kazasının perde arkasını, dalağının nasıl alındığını anlattı.


Kendisine iftira atıldığını, şerefiyle oynandığını söyledi.


Uğur Dündar gibi ne yazık ki artık sadece bir kesim tarafından güvenilirliği devam eden bir isim Ahmet Hakan'a elinden gelen desteği verdi.


Kuş gribi olayında hayrına(!) tavukçuların imdadına yetişen Uğur Dündar, bu kez de Ahmet Hakan'ın hayrına olaya el attı.


Kim inandı kim inanmadı onu bilemem.


Aradan iki gün geçti.


Bu kez hayır işleme sırası Ahmet Hakan'a geldi.


O ne yaptı dersiniz ?


Uğur Dündar'ın ne kadar aydın, demokrat, cesur, civanmert, insan hakları savunucusu bir insan olduğunu anlatmaya çalıştı.


Nasıl mı ?


Ancak şeytanın aklına gelebilecek bir kurnazlıkla.


Yıllar önce Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kendisiyle ilgili linç kampanyası yapıldığı bir dönemde Uğur Dündar'a yazdığı mektubu yayınlayarak.


O mektupta Hocaefendi kendisine yapılanlar karşısında Uğur Dündar'a kasıtlı ve düşmanca bir tavır sergilemediği için alçak gönüllülüğü ve nezaketi ölçüsünde iltifat ediyor.


Ancak Sayın Gülen'in bir araya getirebileceği kadar anlamlı ve taltif edici kelimelerden oluşan satırlardaki hitap şekli, bir o kadar da dimdik ayakta duran bir insanın seslenişini ifade ediyor.


Ahmet Hakan'ın Dündar'a bir diyet borcu var ya. Onu ödüyor. Aklınca da Fethullah Gülen'i kullanarak.


Nasıl olsa Fethullah Gülen'i ortaya sürerse kimse itiraz da edemez.


Ahmet Hakan 'cemaat cemaat' diye ağzına pelesenk ettiği çikletin her seferinde suratında patlayan balonuna inat Hocaefendi'yi kullanmaya kalkıyor.


Ne yapıyor ?


Aklınca Hocaefendi'nin; bugün Başbakanla kavgalı olan Uğur Dündar'a nasıl yağ yaktığını göstermiş oluyor.


Toplumun bir kesiminden tepki gören Uğur Dündar'a meğer Fethullah Gülen nasıl da methiye düzmüş dedirterek aklınca Hocaefendi ile dalga geçiyor.


Gülen'in toplum üzerindeki güveninin arkasına saklanıp Uğur Dündar'a diyet ödemesini meşru hale getirmiş oluyor.


Uğur Dündar'ı övme işini Sayın Gülen üzerinden yapıp kendini tereyağı gibi kenara çekmiş oluyor.


Çok akıllı Bay Ahmet Hakan geçeceksin bunları.


Benim Ahmet Hakan'ın yazısından asıl çıkardığım sonuçlar şunlardır:


Bir : Ahmet Hakan artık kendi sözüne güvenilirliği iflas etmiş biridir. Güven konusunda Fethullah Gülen'in arkasına saklanmaktan başka çaresi kalmamış bir zavallıdır.


İki : Ahmet Hakan askerlik yapmaması tartışmasını Fethullah Gülen'i işin içine çekerek karambole getirmeye çalışmaktadır.


Üç : Ahmet Hakan en yakın dostları için bile kendini ortaya atmayacak kadar bencil biridir. Kendisini Arena'ya çıkarıp aklamaya çalışan Uğur Dündar'a diyet borcunu ödemek için kendine ait yazacak iki satırı yoktur.


Dört : Ahmet Hakan çürük raporu alarak askerlik yapmadığı eleştirilerine karşı kendisini savunan Uğur Dündar'ın savunulacak biri olmadığını düşündüğünden topa girmemiştir.


Beş : Aslında Ahmet Hakan bu kıyaslamayla haksızlık karşısında Fethullah Gülen'in nasıl onurlu durduğunu Uğur Dündar'ın ise savcıları bile tehdit ettiğini hepimize hatırlatarak Dündar'ı küçük düşürmüştür.


Altı : Ahmet Hakan Samanyolu Tv ve Zaman Gazetesinin Ergenekon'un üzerine giden yayınları sebebiyle aklınca Hocaefendi'yi küçük düşürerek intikam almaktadır.


Yedi : Ahmet Hakan Gülen'i seven insanları rencide etme stratejisini kasıtlı olarak yürüttüğünden ancak bu şekilde ayakta durabilmektedir.


Sekiz : Ahmet Hakan'a bunun için maaş verilmektedir. O da gereğini yapmaktadır.


Ama bütün bunların değiştirmeyeceği gerçek.


Ahmet Hakan insanlık tarihinin en hızlı evrimini geçirmiş canlısıdır.


Bu kadar kısa zamanda iki zıt uçta bulunabilmek ancak ona nasip olmuştur.


Daha 10 yıl önce darbecilere karşı ekrandan tükürükler saçarak ateş püskürüp bugün Ergenekon'u savunmak örneği görülmemiş bir dönüştür.


Ve en acısı de insanın ne oralı ne de buralı olabilmesidir.


Bence Ahmet Hakan üniversitelerde tez konusu yapılması gereken ibretlik bir şahsiyettir.

15 yıl önce