|

Air Race bacaların tozunu aldı

Geçtiğimiz yıl Haliç'te 1.5 milyon kişinin izlediği Red Bull Air Race yarışlarının fikir babası Besenyei bu yılın ilk slalomunu Peri Bacaları'nda gerçekleştirdi

İstihbarat Servisi
00:00 - 11/04/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:01 - 11/04/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Air Race bacaların tozunu aldı
Air Race bacaların tozunu aldı

Geçtiğimiz yıl Haliç'te gerçekleştirilen ve 1.5 milyon kişinin izlediği dünyanın üçüncü büyük spor yarışı Red Bull Air Race World Series'in 4. ayağı 2 Haziran'da Haliç'te start alacak. Bu yıl ilki gerçekleştirilen Abu Dhabi'deki turun ilk ayağında birinci olan yarışmanın fikir babası 52 yaşındaki Macar pilot Peter Besenyei, 'Peter Flies Anatolia' projesi kapsamında Air Race'de 'pylon' denilen şişme kuleler arasında yapılan slalomu, Kapadokya'da Peri Bacaları'nda gerçekleştirdi.


Abu Dhabi'deki turun ardından 17 ülkeden yaklaşık 250 kişilik bir ekip 21 Nisan'da ikinci yarışın yapılacağı Rio de Janeiro'ya hareket edecek. İstanbul'da geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışmada ilk defa Boğaz'da uçuş yapan Beseyei, projenin devamında Türkiye'nin değişik bölgelerinde uçuş yapacak. Geçtiğimiz yıl 8 yarışta 6 milyon izleyiciyle hızla gelişen yarışın alanlarına bu yıl Rio'da Pao de Açucar'ın (Tatlı Gezinti Dağı) eteklerindeki ünlü Botafugo Plajı, İsviçre Alpleri'nde bulunan Eiger, Mönch ve Jungfrau dağlarının manzarasına karşı İsviçre'de İnterlaken ve uçakların bir uçak gemisinde kalkacakları San Diego, Kaliforniya da katıldı.


14 pilot ile 12 uluslararası yarış

İlki 6 Nisan'da Abu Dhabi'de havalanan Red Bull Air Race World Series yarışmasının 2007 serisi dünya çapında eğitimli 14 pilot ve 12 uluslararası yarış ile gerçekleştirilecek.



17 yıl önce