|

Ameliyatların ertelenmesi söz konusu değil

Gazi Üniversitesi Hastanesinde ameliyatların yapılmadığına dair haberlere hastane yönetiminden yalanlama geldi. Ameliyatların ertelenmesinin söz konusu olmadığını söyleyen Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan, "Hayati önemi olan malzemeleri 24 saat ulaşılabilir ve elimizin altında tutmak için bu çalışmaları yaptık" dedi.

Yeni Şafak
16:08 - 10/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:02 - 10/10/2018 Çarşamba
IHA
Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan, ameliyatların ertelenmesinin söz konusu olmadığını söyledi.
Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan, ameliyatların ertelenmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan, Gazi Üniversitesi hastanelerinde zorunluluk taşımayan ameliyatların yapılmayacağı iddialarının asılsız olduğunu kaydederek, "Ameliyatların ertelenmesi söz konusu dahi değildir" dedi.

Türkiye'nin en büyük hastanelerinden biriyiz

Prof. Dr. Demircan, "Bin yatağıyla, 400 hocasıyla, 600 asistan doktoruyla, 3 bin 200 personeliyle hastanemiz Türkiye'nin en büyük hastanelerinden biri. Göreve geldiğimiz Temmuz 2016 yılından itibaren gece gündüz çalışıyoruz. Bütün ekiplerimiz çalışıyor ve halkımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bütün amacımız bu. Bu yüzden doktor olduk zaten. Bütün imkanları seferber ettik. Devletimizin bize sağladığı olanakları iyi yöneterek hastalarımızın ve doktorların hizmetine sunduk. Bütün malzemeleri, bütün cihazları sağlamaya çalıştık. Devletin yardımları içinde teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ameliyatların ertelenmesinin söz konusu olamayacağını söyleyen Demircan, şöyle devam etti:

Döviz kurundaki oynamaların bütün sektörlerde olduğu gibi bir dalgalanma getirdiğini ifade eden Demircan, "Bu tıbbi aletlerde bir sıkıntıya, zorlanmaya neden oldu. Çünkü tıbbi malzemelerin büyük çoğunluğu yurt dışından ithal gelen malzemeler. Dolayısıyla firmalar da ne yapacaklarını bilemediler. O anda doların gidişini de öngöremedikleri için çok pahalı malzeme vermek istediler veya malzemeyi kestiler ama biz daha önce sağladığımız stoklarla bunu kesintiye uğratmadık" dedi.


#​Gazi Üniversitesi Hastanesi
#Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi
#Prof. Dr. Ahmet Demircan
#Ameliyat haberlerine yalanlama
6 yıl önce