|

Antalyalı ustadan balıklı dondurma

.
00:00 - 13/05/2001 Pazar
Güncelleme: 16:13 - 21/01/2014 Salı
Yeni Şafak
Antalyalı ustadan balıklı dondurma
Antalyalı ustadan balıklı dondurma

Domateslisi, acılısı derken dondurmanın balıklısı da çıktı. Antalya'daki turistik tesislerden Aqualand'ın mutfak sefi Mustafa Sarıkaya, bu yılki dondurma menüsüne "Balıklı Dondurma"'yı da ekledi. Balıklı Dondurma için çok çalıştığını belirten Sarıkaya, "Geçtiğimiz yıl Karadeniz'de Hamsili Dondurma yapıldı. Çalışıp bende başardım. Ancak Hamsi'nin dondurmada iyi bir tad bırakmaması üzerıne balık olarak Barbunya'yı kullanmayı tercih ettim'' dedi.

Herkül'ün heykeli bulundu

İzmit'te, milattan önce 200 yılına ait 3 metre uzunluğunda ve yaklaşık 3 ton ağırlığındaki güç tanrısı Heraklis'in (Herkül) heykeli, bir hafriyat alanına atılmış olarak bulundu. Kocaeli Valisi Kemal Önal, bir ihbarı değerlendiren Müze Müdürlüğü ekiplerinin, heykeli Üçtepeler mevkiindeki hafriyat alanında bulduklarını açıkladı.

Müzecilere deprem semineri

Kültür Bakanlığı ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından "İstanbul Afete Hazırlık Projesi" çerçevesinde müzecilere verilen depreme hazırlık semineri verildi, Üç gün süren seminerlerin ardından Kültür Bakanı İstemihan Talay, Prof Dr. Ahmet Mete Işıkara ve Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Filiz Çağman'ın da katıldığı toplantıda Jhon Paul Getty Müzesi'nden uzman Jerry Podany, daha önce deprem yaşanan şehirlerde zarar gören müze ve eserleri, slaytlar eşliğinde göstererek, tarihi eserleri korumak için alınabilecek önlemleri anlattı

23 yıl önce