|

Antrenörü televizyon

Nijer'in, Olimpiyatlar'da yalnızca bir kürek yarışçısı var. O da 4 ay öncesine kadar ömründe hiç kanoya binmemiş bir bahçıvan. Hamadou, televizyondan gördüğü kadarıyla yarıştı ve ikinci geldi.

00:00 - 2/08/2012 Perşembe
Güncelleme: 00:14 - 2/08/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Antrenörü  televizyon
Antrenörü televizyon

ÖMRÜNDE İLK KEZ KANO GÖRDÜ

Nijer'in Niamey kentinde yaşayan 35 yaşındaki Hamadou Djibo Issaka, yüzme havuzunda görevliydi ve bahçıvanlık yapıyordu. Hamadou 4 ay öncesine kadar ömründe hiç kanoya da binmemişti. O şimdi ise 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda ülkesi adına mücadele eden bir sporcu.


YALNIZCA EKRANDAN İZLEMİŞTİ

Nijer Yüzme Federasyonu tarafından seçilen Issaka trenle önce Mısır'a, oradan da Tunus'taki Uluslar Arası Kürekçilik Geliştirme Merkezi'ne gönderildi. Hamadou, kürek yarışlarını olimpiyatlara katılıncaya dek yalnızca televizyondan izleyebildiği kadarıyla biliyordu.


BİRİNCİDEN SONRA ULAŞTI

Antremanlarının çoğunu geleneksel bir balıkçı teknesiyle yapan Hamadou, "Kanoya ilk bindiğimde suya düştüm, neyseki yüzme biliyordum" dedi. Cumartesi günü yapılan 2 kilometrelik yarışta Hamadou bitiş çizgisine 8 dakika 25 saniyede ulaştı, birinciden tam 1 dakika 36 saniye sonra gelen kişi olmayı başardı. Hamadou, ikinci elemelerde süreyi 8 dakika 39 saniyeye çıkardı. Süre konusundaki başarısızlığına rağmen halk hala Hamadou'yu destekliyor.



12 yıl önce