|

Arap turistler Antalya'ya akın etti

Avrupa ve İskandinav ülkelerinde yaşayan Arapların tatil yapmada birinci sıradaki tercihinin Antalya olduğu belirtildi.

Cihan
00:00 - 29/12/2012 Cumartesi
Güncelleme: 20:39 - 29/12/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Arap turistler Antalya'ya akın etti
Arap turistler Antalya'ya akın etti

Bu sene Avrupa ve İskandinav ülkelerinde yaşayan 7 bin 600 Arap turist, Antalya'nın Alanya, Kaş, Kemer, Demre ilçeleri Belek, Kundu bölgeleriyle Side beldesinde tatil yaptı. Arap turistlerin yüzde 15'nin deniz kum ve güneş turizmi, yüzde 25'nin yayla ve yüzde 60'nı ise doğa sporları ve kültür, sanat ve arkeoloji turizmini tercih ettiği bildirildi.

Türkiye'de birinci sırada tatil yapmak isteyen turistlerin başında İngiltere'de yaşayan Arap ülke vatandaşları geliyor. Passage Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Deepak Bhatnagar, yaptığı açıklamada, Avrupa ülkelerinde yaşayan Müslüman turistlerin dünyada tatil yapmada birinci sırada Antalya, ikinci sırada İstanbul ve üçüncü sırada Konya'yı tercih ettiğini söyledi.

Öte yandan Suudi Arabistanlı fotoğraf sanatçısı Leyla Selman, dünyaca ünlü turizmi beldesi Side'de tarihi ören yerlerini fotoğrafladı. Selman, ilk defa geldiği Türkiye'de Antalya, Alanya ve Side Antik Kent'e hayran kaldığı söyledi. Selman, Side Antik Kent ve Alanya'da çektiği fotoğrafları İngiltere'de bir sergi ile taçlandıracağını kaydetti.


11 yıl önce