|

Arda Kural sokakta yaşıyor

Bir dönem yaşadığı psikolojik sıkıntılarla gündeme gelen oyuncu Arda Kural, sokakta yaşıyor. Annesinin maddi sıkıntılar nedeniyle çıkmak zorunda kaldığı evin bahçesinde yatıp kalkan Arda Kural'ı komşuların polise şikayet etmesi üzerine, artık sokakta kalmaya başladı.

Yeni Şafak
11:44 - 9/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:51 - 9/07/2015 Perşembe
Diğer

Daha önce 'yerli Leonardo DiCaprio' olarak anılan ve dizilerin aranan oyuncuları arasında gösterilen Arda Kural, 2012 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde şizofreni tedavisi görmüştü. Uzun süredir annesinin yanında kalan ve dünya ile irtibatı kesen Kural'ın artık kalacağı yer de yok.



Evin giderlerini karşılayamaz hale gelen Gülnur Kural, ev sahibinin isteği üzerine 10 gün önce tüm eşyalarını alıp abisinin yanına taşındı. Arda Kural ise annesinin ısrarlarına rağmen evden ayrılmak istemedi. Bahçedeki hamakta yaşamaya başlayan Kural'ı komşular polise şikayet etti.



Belediye harekete geçti


Arda Kural'ın yaşadığı zorluklar ortaya çıkınca Büyükçekmece Belediyesi harekete geçti. Ev kirasını ödeyemedikleri için annesi ile yaşadıkları evi terk etmek zorunda kalan Kural için açıklama yapan Belediye Başkanı, Hasan Akgün, “Sosyal belediyecilik en önemli önceliklerimizden… Bir oyuncu da olsa normal bir yurttaş da olsa aynı duyarlılığı gösteririz. Hemen, başkan yardımcısı arkadaşımı talimatlandıracağım. Arda Kural ve annesinin ihtiyaçları neyse bunları tespit edip gerekenleri yaparız. Tedavi edilmesi gerekirse bunun için uygun bir imkân yaratılır; öte yandan yaşadıkları ev sorunu için ise kira vb. ne tür destek gerekirse bunlar yapılır” dedi.








#arda kural
#arda kural sokakta yaşıyor
#arda kural büyükçekmece
9 yıl önce