|

Azmi var, zamanı yok

Ömer Erim Baştimar- Balıkesir'de zeytincilikle uğraşan Emel Erdim'in okuma azmi çevresindeki gençlere örnek oluyor.

Aa
00:00 - 12/09/2013 Perşembe
Güncelleme: 14:23 - 12/09/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Azmi var, zamanı yok
Azmi var, zamanı yok

Okuma azminin olduğunu fakat işlerinin yoğunluğu nedeniyle okula zaman ayıramdağını belirten Emel Erdim, bu yıl zayıf olan tüm derslerini düzeltmek için çaba harcayacak.

Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde yaşayan 2 çocuklu Emel Erdim, çocukluğunda ailevi nedenlerden ortaokul ve liseye gidemedi. Okuma azmini hiç kaybetmeyen Erdim, 48 yaşından sonra tekrar ortaokul ve liseyi okuma kararı aldı. Üniversite mezunu oğlunun desteğiyle eğitim hayatına başlayan Emel Erdim, ortaokul ve liseyi dışarıdan okudu.

Lise diplomasını almakla yetinmeyen Erdim üniversite sınavlarına girerek Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nü kazandı. Zamanın çoğunu zeytin bahçesinde ve kendilerine ait zeytin ürünlerinin satıldığı işyerinde geçiren Erdim, ders çalışmak için zamanı olmadığından ilk yıl üniversitedeki tüm derslerden başarısız oldu.

Erdim yaptığı açıklamada, okumanın yaşı olmadığını, önemli olanın kişinin okuma azmini kaybetmemesi olduğunu belirterek şimdi okuluna daha çok zaman ayırarak zayıf derslerini düzelteceğini ifade etti.

2 çocuğunu da okuttuğunu belirten Erdim şunları söyledi:

"Ben okumayı da okutmayı da seviyorum. Babam o dönemler beni okutamadı ama ben içimdeki okuma isteğimle buralara kadar geldim. Okumam işlerimin gelişmesine de yardımcı oldu. Hem kendimizi geliştiriyoruz hem işlerimizi. Şuan hem ekmek paramızı kazanıyorum,hem okuyorum. Zeytincilik işleri gerçekten çok ağır ve insanı yoran bir iş. Çok emek isteyen bir iş. Bu nedenle ilk yıl 7 dersimin 7'si de zayıftı. Ama bu yıl okuluma daha çok zaman ayırarak derslerimi düzelteceğim."

11 yıl önce