|

'Baba' Antalya'ya geldi

"Baba" filmlerinin unutulmaz yönetmeni Francis Ford Coppola, 44. Altın Portakal Film Festivali'nin konuğu olarak eşi, oğlu ve geliniyle Antalya'ya geldi.

Aa
00:00 - 24/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 13:10 - 24/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
'Baba' Antalya'ya geldi
'Baba' Antalya'ya geldi

Dünyaca ünlü yönetmen, Antalya Uluslararası Havalimanı CIP Salonunda festival görevlileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Ünlü yönetmene, Antalya'da konaklayacağı otelde, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) Başkanı Engin Yiğitgil "Hoş geldiniz" dediler. Eşi Eleanor, film yapımcısı oğlu Roman ve gelininin eşlik ettiği Coppola'yı otel lobisinde bulunan festival konukları uzun süre alkışladı. Coppola, Türel ve Yiğitgil ile bir süre sohbet etti. Coppola'ya, 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde onur ödülü verilecek.

"BABA" İLE UNUTULMAZLAR ARASINA GİRDİ

10 yaşındayken 8 milimetrelik film çeken ve zamanının çoğunu kukla şovları izleyerek geçiren Coppola, UCLA sinema okuluna girdikten sonra "Tonite for Sure" adlı bir film çekti. 24 yaşına geldiğinde düşük bütçeli filmlerin yönetmeni Roger Corman'ın yanında asistanlık yapan yönetmen, 1963 yılında baltalı bir katili konu alan "Demetia 13" adlı korku filmi çekti. Birkaç yıl sonra "You're a Big Boy Now" adlı filme imza atarak eleştirmenlerin dikkatini çeken Coppola, ardından "Finian's Rainbow" ve "The Rain People" adlı filmleri yaptı.

Warner Bros ile anlaşarak kendi yapım şirketini kuran yönetmen, 1969 yılından itibaren American Zoetrope adlı şirket altında George Lucas ile çalıştı. 1972 yılında yaptığı, "gangster filmlerinin babası" olarak kabul edilen "The Godfather" ile büyük bir yönetmen ve senarist olduğunu kanıtlayan Coppola, ardından "American Graffiti"nin yapımcılığı ile "The Conversation" ve "The Godfather II" adlı filmlerin yönetmenliğini üstlendi ve sayısız ödül kazanarak Amerikan sinemasının el üstünde tutulan birkaç sinemacısı arasına girdi.

17 yıl önce