|

Bağırsaktan doğum kanalı

Op. Dr. Ahmet Duymaz tarafından yapılan tetkikler sonucunda nadir görülen doğum kanalı olmayan hastaya (mayer rokitansky kuster hauser sendromu) kalın bağırsaktan alınan bir segment ile doğum kanalı rekonstrüksiyonu gerçekleştirildi.

İha
00:00 - 20/02/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:41 - 20/02/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Bağırsaktan doğum kanalı
Bağırsaktan doğum kanalı

3 saat süren operasyonu Op. Dr. Ahmet Duymaz ve Op. Dr. Kıvanç Taç gerçekleştirdi. Ameliyat sonrası takiplerde olumsuz bir durumla karşılaşılmazken, hasta ağızdan beslenmeye başlandı.

Doğum kanalı yerleştirilen 23 yaşındaki ismi açıklanmayan kadın hasta, "Hastalığımı 14 yaşında fark ettim yıllarca birçok hastaneye başvurdum ama bir sonuç alamadım. Buradaki doktorların tedavi olabileceğimi söylemesi üzerine ameliyat oldum ve sağlığıma kavuştum. Artık ben de kendi yuvamı kurabileceğim mutluyum" dedi.

Erken teşhisin önemli olduğunu belirten genç kadın, ''Bu hastalık nadiren de olsa tüm genç kızların başına gelebilir. Hastalık çaresiz bir hastalık değil tedavilerini hastalığı fark ettikleri anda yaptırmaları gerekir'' dedi.

Yapılan ameliyatla ilgili açıklama yapan Op. Dr. Ahmet Duymaz ise, "Plastik cerrahinin en temel kuralı olan, kaybolan dokulara en yakın dokuların kullanılarak onarımı felsefesinden hareketle, olgumuzda bağırsak ile onarım, doğum kanalının anatomik yapısına en çok benzeyen doku olması, güncel ve modern cerrahi tedavi yaklaşımı olmasından dolayı tercih edildi. Genel cerrahi uzmanı Dr. Kıvanç Taç ile birlikte operasyonu gerçekleştirdik. Olgumuzda şimdiye kadarki takiplerimizde nakledilen bağırsak segmentinin kan dolaşımının çok iyi olduğu ve herhangi bir sorun olmadığını gördük, takiplerimiz haftalık devam edecek. Umarım her şey bu şekilde yolunda gider hastamız normal doğal yaşamına devam eder" diye konuştu.

10 yıl önce