|

Bakanlıktan MPS Hastası Mehmet'e ilaç daveti

Dünya genelinde 150 bin kişide bir görülen, Türkiye'de 250 kişinin mücadele ettiği Mukopolisakkaridoz (MPS) hastalığının Batman'da her gün erittiği 8 yaşındaki Mehmet Sait Ekinci'yi Sağlık Bakanlığı ilaç yardımı için Ankara'ya davet etti. Anne Nurcan Ekinci, "İlaç yardımı için Bakanlığın daveti Sait için umut ışığı oldu" dedi.

Yeni Şafak
11:56 - 23/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:59 - 23/03/2015 Pazartesi
DHA

Türkiye'de MPS hastalığına yakalanan 250 kişiden biri olan 8 yaşındaki Batmanlı Mehmet Sait Ekinci'ye, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri'nin 'İlaç temininde eksik belgelerinizi tamamlamak için Ankara'ya gelin' çağrısı, Ekinci ailesinin oturduğu evde bayram havası esmesine neden oldu. Seyitler Mahallesi 3002 Sokak'ta oturan Ekinci ailesinin ilaç talebine Bakanlığın yanıt vermesinin tedavi için yeni umut ışığı olduğunu belirten 3 çocuk annesi Nurcan Ekinci, "Vimizm ilacının Mart ayı sonunda MPS hastalarına verileceği duyumunu aldık. Bakanlığın bizi Başkente davet etmesi umutlarımızı yeşertti. İlaç desteği bize yeter, artar" diye konuştu.


Anne Nurcan Ekinci, 2 yaşındaki oğlu Yusuf ile 6 yaşındaki kızı Burcu'nun, Sait'in yanından bir an olsun ayrılmadığını ve Ankara'ya bu moralle gittiklerini ifade ederek, "Son aylarda Sait artık dengesini sağlayamıyor. Sait, daha önce gittiği Vakıfbank İlköğretim Okulu 2. sınıf engelliler bölümüne de gidemiyor. Çünkü, yürümekte zorlanıyor. Kulakları iltihap topluyor. Her geçen gün ağırlaşınca Sait yürüme ve konuşma gibi fiziksel aktiviteleri de yerine getiremiyor. Bakanlığın vimizim ilacını vermesi, hastalığın ilerlemesini engelleyecek" dedi.



#MPS hastalığı
#Nurcan Ekinci
#ilaç yardımı
9 yıl önce