|

Balla gelen güzellik

Yiyecek olarak faydalı olan bal, güzelliğinize güzellik katıyor. Balla evde kolayca hazırlayacağınız formüllerle cildinize, saçlarınıza sağlık kazandırmanız çok kolay. İşte hazırlaması ve uygulaması keyifli olan iksirlerden birkaç tanesi...

.
00:00 - 10/08/2013 Cumartesi
Güncelleme: 01:01 - 10/08/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Balla gelen güzellik
Balla gelen güzellik

Nemlendirici krem, bakım şampuanı, satın almak yerine evinizde problemlerinize çözüm bulabilirsiniz. Öksürüğe, kabızlığa, nezleye, mideye, bağışıklık sistemine, gözlere, kansızlığa, romatizmaya, iltihaplara iyi gelen bal ciltteki sorunlarla da savaşıyor bir yandan da güzelliğinize güzellik katıyor. Tadı gibi faydaları da birbirinden güzel olan balı evde kozmetik malzeme hazırlarken iç rahatlığıyla de kullanabilirsiniz. İşte yapabileceğiniz güzellik malzemelerinden sadece birkaçı.

İYİ BİR NEMLENDİRİCİ

Cildinizin kuruyup, pul pul dökülmesinden mi şikâyetçisiniz? Zeytinyağı ve balı karıştırarak bir losyon elde edin. Kuru cildinize sürün ve yaklaşık 10-20 dakika bekletin. Ardından cildinizi ılık suyla iyice durulayın; değişikliğin anında farkına varacaksınız.

SAÇLARA SAĞLIK

Bir çay kaşığı zeytinyağı ve bir çay kaşığı balı karıştırın; saçınıza sürün. Yaklaşık 15-20 dakika bekletin ve durulayın. Bu işlemi saçınızı şampuanlamadan önce yapmayı unutmayın.

SİVİLCELERLE SAVAŞ

Küçük bir miktar balı kızarıklığın olduğu noktaya sürün, yara bandıyla kapatın ve yaklaşık yarım saat bekleyin. Ayrıca, balın antiseptik özelliği bulunduğundan yanıklara ve sıyrıklara da iyi geleceğini unutmayın.

VÜCUDA PEELING

İyice ufalanmış birkaç yer fıstığını, bir yemek kaşığı bal ve birkaç damla limon suyuyla karıştırın; vücudunuza sürün. Yer fıstığı ölü derilerden kurtulmanıza yardım edecek, limon suyu cildinizi parlatacak, bal da gereken nemi cildinize vererek yumuşamasını sağlayacaktır.


11 yıl önce