|

Başkent'te Blues fırtınası

Efes Pilsen Blues Festival Ankara'da John Lee Hooker Jr., Watermelon Slim ve Sharrie Williams'ın etkileyici performansları ile blues fırtınası estirdi. Festivalin Ankara'dan sonraki durağı Eskişehir olacak.

Anka
00:00 - 15/11/2008 Cumartesi
Güncelleme: 15:20 - 15/11/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Başkent'te Blues fırtınası
Başkent'te Blues fırtınası

Türkiye'nin en uzun soluklu müzik etkinliği Efes Pilsen Blues Festival, 19. yılında Mersin, Adana, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Kayseri, Moskova, Girne, Denizli, Antalya, Konya ve Trabzon'un ardından Ankara'da da blues severleri coşturdu. Ankara Bilkent Otel'de blues müziğinin efsane ismi John Lee Hooker'ın oğlu, blues müziğinin önemli isimlerinden John Lee Hooker Jr, bluesun en etkileyici kadın vokallerinden Sharrie Williams ve bol ödüllü Watermelon Slim etkileyici performansları ile Ankaralılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Bilkent Otel'deki blues gecesinde sahneye ilk olarak Watermelon Slim çıktı. Slim yaklaşık 2 bin kişiyle birbirinden güzel blues şarkılarını paylaştı. Slim'in ardından blues müziğinin önemli kadın seslerinden Sharrie Williams Ankaralılarla buluştu. Gecenin finalinde ise John Lee Hooker Jr, blues ziyafetini doruğa çıkardı.

Bu yıl 19'uncusu düzenlenen Blues Festivali ile ilgili bilgi veren Efes Pilsen Halkla İlişkiler Müdürü Durul Candemir, 19 yıldır Türkiye'de önemli bir blues kitlesi yarattıklarını altını çizdi. Candemir, ekonomik sıkıntılar ortaya çıktığında ilk olarak kültürden tasarruf edildiğini belirterek, “Ancak Efes Pilsen'in önemli bir misyonu var. Yaşadığımız toplumun, çağdaş yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlıyoruz. Müzikseverler takip ettiği sürece biz bu etkinliği sürdürmeyi istiyoruz. Özellikle Anadolu kentlerinde çok büyük bir ilgi görüyoruz. Şu da var ki, Efes Pilsen Blues Festivali Türkiye'nin ihraç kalemi haline geldi. Eski Doğu Avrapa ülkeleri ile Rusya'ya festivalimizi taşırken, diğer ülkelerden de talep alıyoruz. Bu da Türkiye'nin tanıtımına önemli bir katkı” diye konuştu.

Festival Ankara'nın ardından Eskişehir, Bursa, İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Kocaeli ve Edirne illeri ile devam edecek. Blues müziğinin efsane isimleri festival kapsamında toplam 21 ilde, 25 konserle blues fırtınası estiriyor.

15 yıl önce