|

Beyazbulut çocukların kışını ısıtıyor

Kış mevsiminin soğukluğu bütün gücüyle bastıradursun, BeyazBulut Dergisi, bembeyaz kapağıyla sıcacık sayfalarına çağırıyor okuyucularını.

Yeni Şafak
10:21 - 16/01/2015 Cuma
Güncelleme: 08:23 - 16/01/2015 Cuma
Yeni Şafak

2015 yılına yeni bir heyecan ve yepyeni bir tasarımla giren dergi, Ocak-Şubat sayısında güzel haberlerle dolu bir selamlama yazısıyla başlıyor. Sevinç Şahin’in “Yüreğimdeki Ev” şiiriyle okurlarına göz kırpan BeyazBulut, Melih Tuğtağ’ın “Ay’ı Hapşırtan Gökdelen” isimli masalıyla devam ediyor. Derginin sevilen kahramanlarından Simo, bu sayıda rengârenk. Yeni tasarımıyla Nesibe Şahin’in kaleminden “Simo’nun Kuş Günlüğü”, Simo ve papağan dostunun ilginç ve bir o kadar da neşeli diyaloglarına sahne oluyor. Ümit Elif Özkan’ın Masal Radyo’suna kulak verip sayfayı çevirdiğimizde Beyza Nur Demirci’nin “Yamaraz” isimli şiiri çıkıyor karşımıza.


Cicika bu sayıda “Simit Susamları”nı anlatmış. Rabia Gülcan Kardaş’ın kaleminden Cicika, susam tanelerini rüzgâra savuradursun, bir sonraki sayfada Sümeyra Turanalp “Ayakkabı Bizim İşimiz” diyor.


Dergide, Pınar Başar Ünlüer’den “Köyde Sabah”, Zekiye Çoban’dan “Uçan Seccade”, Fatma Çağdaş Börekci’den “Nereden Çıktı Bu Çiçek?” isimli öyküler, Vural Kaya’dan “Çocuklar ve Bir Gün” başlıklı deneme dizisinin dördüncüsü, Mustafa Ökkeş Evren’den “Tatlı Dil” ve derginin arka kapağında İbrahim Demirci’den “Kış Ağacı” isimli şiirler de mevcut.


BeyazBulut’un 8. sayısında Muhammed Rıza Yusufî’nin “Ben Güzel Renkleri Severim” isimli masalı Hamit Turanalp tarafından dilimize çevrilmiş. Derginin Merakettin Amca’sı, meraklı okurlarının sorularını cevaplamaya devam ediyor. İlerleyen sayfalarda Fatih Turanalp, “Düşünüyorum da…” köşesinde astronotlu ve balıklı bir rüyayı anlatıyor.


Melih Tuğtağ’ın “Hayvanlik Hâli” köşesi, bir salyangoza ev sahipliği yaparken Beyaz Mikrofon sayfası, yakın zamanda kaybettiğimiz şair-yazar A. Vahap Akbaş’la Vural Kaya tarafından yapılmış bir söyleşiye yer veriyor. Beyza Nur Demirci’nin kaleminden “Çıtır Pıtır” sayfasında ufak bir not var okuyuculara: “Demedi deme, çayın demini deminde demle!”


Bu sayının güzel haberlerine gelince… Sevgi İçigen, “Bizim Sınıf” adlı çizgi-romanıyla, Dedektif Halis Muhlis ise “Adım Adım Hikâye” köşesiyle karşımızda. Üstelik bundan böyle Bulut Postası’nda okuyucuların eserleri de yayımlanıyor. Morkabak Kitabevi, göz alıcı tasarımıyla okurlarına yepyeni kitaplar tanıtıyor.


Türkiye’nin dört bir tarafından usta çizerlerin birbirinden güzel çizimleriyle hazırlanan BeyazBulut Dergisi, her yaştan çocukları düşündüren, güldüren, merak dolu bir okuma serüvenine çağırıyor.

#Beyazbulut
#Çocuk dergisi
#Düşünen çocuklar
9 yıl önce