|

Beylikdüzü'ne 10 bin fidan

Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği “Her Fidana Bir Fidan Kampanyası”, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı törenle gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Yetiştireceğiniz her fidan, sizden geleceğe bir iz bırakacaktır” dedi

00:00 - 27/12/2008 Cumartesi
Güncelleme: 00:11 - 27/12/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Beylikdüzü'ne 10 bin fidan
Beylikdüzü'ne 10 bin fidan

Beylikdüzü'ne can katan yemyeşil koruluklarına yenilerini ekleyen “Her Fidana Bir Fidan Kampanyası”nın ikincisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı fidan dağıtım töreniyle yapıldı.

Beylikdüzü İMKB İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Dünyanın büyük bir köy haline geldiğini belirterek, doğal kaynakların hızla azaldığına dikkat çekti.

Dünya üzerindeki kara yüzeylerin yüzde 30'unun orman olduğunu ve bunun da yüzde 40'ının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu anlatan Başkan Topbaş, “Bilim adamları ekolojik kıyametten bahsediyor. Şehirler doğal kaynakların yüzde 75'ini yok ediyor. Bu nedenle şehirlerde yaşayanların daha duyarlı olması gerekiyor. Ağaç dikimi kampanyaları bunun için fırsat olabilir. Kampanyayı düzenleyen, emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.


GELECEK KUŞAKLAR MİRAS

Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı da, 3 yıl önce 10 bin öğrenciye, saksılar içinde 10 bin fidan dağıttıklarını ve çocukların kendi elleriyle toprağa diktikleri bu fidanlardan oluşan bir koruluğun, Yeşil Vadi içinde büyüdüğünü belirtti. Başkan Orakçı şöyle devam etti: “Her Fidana Bir Fidan Kampanyası” kapsamında, bu yıl da 10 bin yeni fidanı öğrencilerimizle buluşturmayı amaçlıyoruz. Yerel yönetim olarak, gelecek kuşaklara yeni koruluklar ve çevre koruma bilincini miras bırakıyoruz.

Beylikdüzü'ndeki sevgi kardeşliğinin de göstergesi haline gelen “Her Fidana Bir Fidan Kampanyası”nda, kentte bulunan okulların öğrencilerine dağıtılacak fidanlar, gelecek yıl bahar başlancında, yine öğrencilerin dikimiyle toprakla buluşacak ve Beylikdüzü yeni bir koruluk daha kazanacak. İMKB okul korosu ve Mehter Takımı'nın gösterilerinin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, törene konuk olan Kıraç Belediye Başkanı Hamit Öncü ve Gürpınar Belediye Başkanı Velittin Küçük ile birlikte öğrencilere fidan dağıttılar. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, daha sonra İMKB İlköğretim Okulu'nu gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

Törene, Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz ve Belde Başkanı Hasan Ayhan Bilgiç, okul müdürleri ve öğrenciler katıldılar.


Erozyon Dede adına koruluk

TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Beylikdüzü Belediyesi'nin adına oluşturduğu koruluğun fidan dikim törenine katıldı.

Sahil Mahallesi'ndeki Hayrettin Karaca Koruluğu'nun açılış töreninde konuşan TEMA Vakfı Başkanı Karaca, gıda fiyatlarının artmasının nedeninin erozyon olduğunu belirterek, Topraklar vereceğini verdi; bundan sonrası için geriye bir şey kalmadı. Bugün ürettiğimiz gıdaların yüzde 70”ini hayvanlara yediriyoruz. Et yiyerek dünyanın geleceğini yaşanmaz hale getiriyoruz” dedi.Beylikdüzü Belediyesi'nin çevreye yönelik duyarlı çalışmalarını takdirle izlediğini ifade eden Karaca, Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı'ya teşekkür etti. Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı da, TEMA Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca'nın adını, Beylikdüzü'nde bir korulukta yaşatacak olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Koruluğun ilk fidanını kendi elleriyle diken Hayrettin Karaca'ya, Yavru TEMA'lar da destek oldu.


Festival sona erdi sinemanın tadı kaldı

Geçtiğimiz haftalarda yapılan 2. Uluslararası Beylikdüzü Kısa Film Festivali, Kültür Bakanlığı Beylikdüzü ilçe protokolü ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen ödül töreniyle sona erdi.

Beylicium AVM Erol Günaydın Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen törene, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şenay Başer, Beylikdüzü Kaymakamı Yusuf Odabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar ve AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

Eski Türk filmlerinden görüntüler eşliğinde, bu filmlerde yer alan şarkılardan oluşan bir konser veren Eylem ve Songül ikilisi, törene katılanlardan büyük alkış aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şenay Başer: “Beylikdüzü'nün yeşiline ve temizliğine hayran oldum”derken, Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı: “2004'den önce Beylikdüzü'ne festivalin düşüncesi bile uzaktı...” diyerek festivalin önemini anlattı.


2. Uluslararası Beylikdüzü Kısa Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışması sonuçları:

KURMACA DALI

1.'LİK ÖDÜLÜ: NEDEN BEN? Yönetmen: Memet ASLAN

2.'LİK ÖDÜLÜ: PEMBE İNEK Yönetmen: Onur GÜRSOY

3.'LÜK ÖDÜLÜ: POLİS

Yönetmen: Cemil AĞACIKOĞLU


BELGESEL DALI

1.'LİK ÖDÜLÜ: SOKAK ÇOCUKLARI Yönetmen: Timurtaş ONAN

2.'LİK ÖDÜLÜ: 35'te 3 Yönetmen: Tuna YILMAZ, Murat ELDEM

3.'LÜK ÖDÜLÜ: AĞLAYIŞLARIN SİMGESİ Yönetmen: Alican DURBAŞ


CANLANDIRMA DALI

EN İYİ FİLM: KLONİSTAN

Yönetmen: Ayce KARTAL


Kültür sanatın merkezi

Beylikdüzü halkı sinema, tiyatro, sergi gibi sanatsal etkinliklere zahmetsizce ulaşıyor.


POLONYA-BEYLİKDÜZÜ KARDEŞLİĞİ


  • Avrupa Türk İşadamları İşbirliği Konseyi (ATİK) organizasyonu ile Türkiye'ye gelen Polonya'nın Kalisz Büyükşehir Belediyesi ile Beylikdüzü Belediyesi arasında sosyal, kültürel, iktisadi ve turizme yönelik Uluslararası İşbirliği Anlaşması imzalandı.

  • Kalisz Büyükşehir Belediye Başkanı Sztandera, “Beylikdüzü ile mevcut 10 kardeş belediyemizden daha büyük yol katedeceğiz” derken Beylikdüzü Belediye Başkanı Orakçı, kardeş belediyelerin, Avrupa'daki gönül elçileri olduğunu söyledi.

    Beylikdüzü'nde onbinler Cumhuriyet için yürüdü

    Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği “Şehitlere Saygı ve Cumhuriyet Bayramı” yürüyüşüne onbinlerce insan ellerinde meşale ve bayraklarla katılarak terör aleyhine sloganlar attı. Ünlü sanatçı Ayten Alpman da yürüyüşe katılarak binlerce coşkulu yüreğin heyecanına ortak oldu. Alpman, “Memleketim” şarkısını Beylikdüzü halkıyla birlikte söyledi. Konserin ardından gerçekleştirilen havai fişek ve yürüyüş sırasında yapılan lazer gösterileri de meşale ve bayraklarla birlikte teröre lanet okunan geceyi aydınlattı.


    Gençlerden Başkan Vehbi Orakçı'ya ziyaret

    Yaşadığı kentin gelişimine düşünceleriyle ve önerileriyle katkıda bulunmak isteyen, çevresine duyarlı gençlerden oluşan Beylikdüzü Belediyesi Gençlik Meclisi, Belediye Başkanı Vehbi Orakçı ile bir araya geldi. Belediyenin sosyal tesislerinde düzenlenen yemekte genç üyelere geçtiğimiz yıl yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Başkan Orakçı; “Çalışma azminiz, gelecekteki başarılarınızın kaynağı. Kitaplar en iyi dostlarınızın arasında olsun. Bol bol kitap okuyun” dedi. Gençlik Meclisi Başkanı Onur Başak da Beylikdüzü'nün ilçe olmasıyla birlikte sorumluluklarının arttığını belirterek yeni ilçenin gençleri olarak güç birliği yaparak daha çok çalışacaklarını söyledi.



  • 15 yıl önce