|

Bir Oscar kaldı

Fransız yapımı “Artist” filmine bir ödül de Oscar törenine iki hafta kala BAFTA'dan geldi. Gecede en iyi film seçilen Artist 7 ödül toplarken, Jean Dujardin de en iyi aktör koltuğuna oturdu. Artist'in rakibi Hugo ise sadece 2 ödül alabildi.

00:00 - 14/02/2012 Salı
Güncelleme: 00:43 - 14/02/2012 Salı
Yeni Şafak
Bir Oscar kaldı
Bir Oscar kaldı

JAMES BOND ŞARKILI GiRiŞ

İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi ödüllerinin bu yılki sahipleri belli oldu. Londra'daki tarihi opera binası Royal Opera House'da yapılan tören öncesi Meryl Streep, Michelle Williams, George Clooney, Brad Pitt gibi ünlüler birbirinden şık kıyafetlerle kırmızı halıda boy gösterdi. Tom Jones'un James Bond filmlerinden bir şarkıyı seslendirmesiyle başlayan töreni Stephen Fry sundu.


7 DALDA ÖDÜL ALDI

Fransız yapımı sessiz film "The Artist" en iyi film başta olmak üzere aday olduğu 12 kategorinin 7'sinde kazanarak geceye damgasını vurdu. Filmin başrolü Jean Dujardin en iyi erkek oyuncu ödülünü alırken, yönetmeni Michel Hazanavicius da en iyi yönetmen ödülünün sahibi oldu. Meryl Streep de İngiltere'nin ilk kadın Başbakanı Margaret Thatcher'ı canlandırdığı "The Iron Lady" filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu seçildi.




12 yıl önce